Turen går til … Spa Francorchamps: Malthe Jakobsen sætter kursen mod belgisk F1-bane

Foto: Xynamic

Blot en uge er der gået siden den thy’ske racerkører vendte hjem efter at have sikret sit første topresultat i European Le Mans Series på Circuit Paul Ricard i Sydfrankrig. Nu er han allerede på vej igen. Denne gang gælder det anden afdeling af mesterskabet på F1-banen Spa Francorchamps i Belgien.

Og selvom Malthe begynder at have vænnet sig til den hurtige LMP3 prototyperacer, så er den belgiske racerbane helt ukendt territorie for den unge thybo. Udfordringen tages dog i stiv arm:

“Jeg glæder mig helt vildt. Det er én af de mest berømte racerbaner, vi har i Europa, og det bliver fedt endelig at få lov at køre på den”, siger Malthe Jakobsen, der har trænet på en virtuel udgave af banen – hos ingen mindre end den firedobbelte Le Mans-vinder, Jan Magnussen.

Malthe får travlt med at lære Spa Francorchamps at kende – men han glæder sig. Foto: Xynamic

Det var rigtig fint lige at prøve banen i simulatoren, og Jan havde også nogle gode input, som jeg tager med i rygsækken til den virkelige udgave. Han har jo trods alt været der et par gange før, så det kan godt betale sig at høre efter”, griner Malthe.

Den belgiske Formel 1-bane er berygtet for Eau Rouge; et sving, som kræver en vis mængde talent og mod for at komme hurtigt igennem. Der er ikke mange ligheder med de danske racerbaner, som Malthe huserede på sidste år.


RLR Msport har bilen klar til endnu en skarp løbsweekend i ELMS.

Til weekendens løb er der udskiftning i kørertruppen. Ryan Harper-Ellam er skiftet ud med amerikanske Robert Megennis, som også får sin løbsdebut på Spa Francorchamps. Til gengæld har Meginnis god erfaring fra den amerikanske Indy Lights, som er mesterskabet lige under Indycars – den amerkanske pendant til Formel 1.

“Jeg har ikke mødt eller snakket med Robert endnu, men jeg har kunnet læse mig til at han har gjort det rigtig godt på de amerikanske baner, og jeg ved at han har trænet helt vildt for at komme ordentligt forberedt. Det bliver sjovt at se hvad vi kan få ud af weekenden – det kunne jo være fedt, hvis det ikke var rent begynderheld, at vi fik en pokal med hjem”, siger Malthe, som sammen med RLR Msport har en træningsdag på banen forud for weekenden.

Det første officielle træningspas køres fredag formiddag, mens selve løbet køres søndag fra kl. 11 til 15. Løbet vises direkte på https://live.europeanlemansseries.com/en/

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: