Ustoppelige Christian Rasmussen viser vejen

Foto: Christian Rasmussen Racing

Det blev til sejr nummer 6 ud af ligeså mange mulige for Christian Rasmussen, da han kl. 01.15 lørdag kørte sin USF2000 racer over målstregen som vinder i Freedom 75 på Lucas Oil Raceway.

Et ellers fuldstændig rent kørt løb, uden uheld, startede dog lidt rodet. Reece Gold lavede en tyvstart  og marshals sendte feltet ud på endnu en formationsomgang, inden Christian som polesitter satte løbet i gang, omgangen efter.

På de første par omgange hang Gold på, men da Christian fik en perfekt udgang på langsiden på 3 omgang, åbnede der sig et hul, og det hul blev kun større gennem hele løbet, og ved det ternede flag var Christian hele 6,5 sekunder foran Gold, der sluttede P2. Den lokale kører Jack Miller fik sin første podieplacering som P3.

Ingen har nogensinde vundet de første seks løb i træk i denne klasse, og med denne magtdemonstration taler alle om Christian Rasmussen i amerikansk motorsport lige nu. I Danmark er interessen også stigende omkring den unge Dragør mand, der for alvor viser vejen for unge danske racerkørere.

Forud for sæsonen havde Christian flere mulige veje at gå, men der er ingen tvivl om nu, at han har taget den rette beslutning.


– Jamen jeg er bare super glad for at være en del af Jay Howard Driver Development. Det er blevet et rigtig godt sammentømret team, og vi har for alvor fundet formen. Det kan lyde som en brugt floskel, men jeg mener det når jeg siger, at vi er som én stor familie. Og det giver mig bare en masse overskud. Så ja, jeg føler jeg tog det helt rigtige valg, ved at fortsætte her i endnu en sæson.

Efter denne afdeling fører Christian med 211 point mod 126 til nr to. Så selvom intet er afgjort endnu, så er det et meget tydeligt billede der tegner sig i mesterskabet. Nu er der en pause på 14 dage inden det går løs på den ikoniske bane Indianapolis Grand Prix Circuit, der er en 4 km lang bane, der ligger i inderkredsen på Indianapolis Motor Speedway, som lægger asfalt til det berømte INDY500 løb.

Det er en bane hvor Christian ser frem til at revanchere sig, efter et noget skuffende udbytte sidste år.

– Det er selvfølgelig en klar plan at ende bedre end sidste sæsons løb på IMS. Jeg er nu ikke så bekymret, for vi fik jo faktisk vist til Chris Griffis Memorial Test, der afsluttede sæsonen, at vi var kommet op i fart. Her var jeg hurtigst af alle gennem hele weekenden. Det er faktisk en bane der ligger godt til min kørestil, så jeg har en forventning om et godt resultat. Og da det også er en triple-header, så gælder det om at jeg holder hovedet koldt, og ikke bliver rodet ind i ballade. Så skulle det være muligt at få et godt resultat.Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: