Veteran gør comeback ved Birch / Tvilum Rallyshow

Foto: Morten Alstrup

Når den 40. udgave af Birch / Tvilum Rallyshow på fredag afvikles i Fårvangs industrikvarter mellem Viborg og Århus, er det ikke bare en lang række af de kørere, som kæmper om årets Danmarksmesterskaber i rally, der er på startlisten. Det er en veteran også, som i mange år har været bort fra sporten som aktiv.

Veteranen er Kaj Petersen, Højslev ved Skive, som stiller til start i netop den Volkswagen Golf G60, som han havde sin sidste rallystart med.

”Kaj har støttet mig som sponsor i mange år,” fortæller Rasmus Sørensen, som dels har gode kort på hånden for at blive mester i R2-klassen, dels er med på deltagerlisten på fredag med sin Peugeot 208.

”Vi talte om, at Kaj skulle tage sin efterhånden legendariske Golf G60’er med til Fårvang, så den kunne blive udstillet, men så ringede han til mig, at han havde fået bilen startet og havde været ude at køre i, så nu ville han også være med ved Birch / Tvilum Rallyshow.”

Sidste gang, Kaj Petersen, var til start i Birch / Tvilum Rallyshow, var i 2005. Her blev han i selvsamme Volkswagen Golf G60 nummer fire generelt i den ordinære konkurrence, hvor han også vandt sin klasse, mens han i finalen sluttede på femtepladsen i tiden 3.20,982. Det år vandt Ib Kragh, Juelsminde, i øvrigt finalen i tiden 3.13,87, men da østjyden sidste år tog sin fjerde og seneste sejr på den stort set uændrede bane i sin firhjulstrukne Citroën DS3 R5, var hans vindertid 3.09,830.


Første af de tre indledende heat starter klokken 16.45, mens finalen skydes i gang 20.40.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: