“Vi har kun ét mål: Mesterskabet”

Foto: Jules Beaumont

Malthe Jakobsen er klar til sæsonstart i European Le Mans Series, hvor han i år deltager i LMP2 PRO-klassen for COOL Racing.

For den danske Team Peugeot TotalEnergies-reservekører er det første gang i karrieren, at han stiller til start i et rent professionelt lineup. Sammen med spanske Lorenzo Fluxa og Ritomo Miyata kommer Malthe til at kæmpe om det generelle europamesterskab – og en plads ved 24H Le Mans 2025.

– Det bliver virkelig sjovt og udfordrende at dele bil med Lorenzo og Ritomo. De er begge to hurtige og dygtige racerkørere, så vi kommer helt sikkert til at køre med om sejrene. Jeg tror, at vi alle kommer til at udvikle os endnu mere ved at have hinanden at arbejde med, og det glæder jeg mig til, siger Malthe Jakobsen, der bliver bilens mest erfarne kører.

I weekenden starter sæsonen på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spanien, men allerede mandag og tirsdag er European Le Mans Series-feltet i fulde omdrejninger på banen. Her afvikles nemlig den officielle prolog fordelt på to træningsdage, hvor kørere og teams får den første officielle fornemmelse af styrkeforholdet:

– Prologen giver lige den første idé om hvor konkurrenterne ligger henne, men reelt set ved vi ikke noget før i weekenden. Der vil være nogle, som kører med næsten tom tank for at sætte nogle vildt gode omgangstider, og andre bruger måske tiden på at teste løbsopsætninger… men det giver alligevel en masse brugbare informationer, ikke mindst om vores egne forberedelser, siger Malthe Jakobsen.


Når weekendens løb køres søndag ved middagstid er det en klar forventning, at COOL Racing’s bil med nummer 37 kommer til at gøre det godt:

– Der er ingen tvivl om, at vores bil er udset til at være den, som skal vinde løb og kæmpe med om mesterskabet. Vi har de sidste år været gode til at komme godt fra start, og med forårets forberedelser er jeg egentlig ikke så meget i tvivl om, at vi er hvor vi skal være. Teamet har gjort et stort stykke arbejde over vinteren, så resten er op til os bag rattet. Det bliver godt at komme i gang igen, siger Malthe Jakobsen.

4 Hours of Barcelona kan følges på Youtube på søndag fra klokken 11.30.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: