Malthe Jakobsen: – Vi starter hvor vi sluttede

Foto: RLR MSport

Malthe Jakobsen vender i weekenden tilbage til franske Circuit Paul Ricard, hvor han i juli måned sikrede sin første podieplacering i European Le Mans Series sammen med det britiske hold, RLR Msport.

Oprindeligt skulle thyboen have kørt på Barcelona-banen i Spanien i weekenden, men grundet coronasituationen i landet har ELMS-arrangørerne valgt at køre endnu et løb på den franske sydkyst. For Malthe gør det ikke så meget; tværtimod:

– Sidst, vi kørte på Paul Ricard, kom vi på tredjepladsen, og med det udgangspunkt tror jeg at det kan blive en rigtig spændende weekend. Vi kender banen og har et godt setup til bilen allerede, og jeg selv har vist at jeg har det ret godt med den, så på papiret ser det jo fint ud, lyder det fra Malthe, som onsdag formiddag ankom til banen.

Mens Malthe og hans canadiske medkører, James Dayson, begge har kørt banen før, kommer amerikanske Robert Meginnis på hårdt arbejde under træningspassene. Det er nemlig hans første gang på banen, så Malthe forventer ikke selv at køre meget i bilen før kvalifikationen. Foto: RLR MSport

– Robert skal lige have en chance for at lære banen at kende, så det er førsteprioriteten når nu vi allerede har en god opsætning på plads. Det vigtigste er, at de to andre er oppe i tempo når løbet starter, og så må jeg lige vente med at komme bag rattet.

Til forskel fra sidste besøg på den franske bane kommer weekendens løb til at slutte efter mørkets frembrud. Løbet starter lørdag kl. 18.30 og slutter fire timer senere – men om Malthe kommer til at få sin debut som natteræser, vides endnu ikke:


– Det kommer meget an på strategien. De første to løb var jeg første mand i bilen, og hvis jeg også bliver det denne gang, så kommer jeg nok mest til at kæmpe med en lavtstående sol – det er til gengæld også en udfordring… Men uanset hvad, så bliver det et anderledes løb, og jeg glæder mig til at opleve stemningen når mørket falder på, slutter Malthe.

Løbet samt kvalifikationen vises gratis på hjemmesiden https://live.europeanlemansseries.com/en/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: