»Vi var chokerede over farten på Jyllandsringen«

Foto: Grippo

Rasmus Jørgensen debuterede i DS3 Cup ved Åbningsløbet på Padborg Park, og allerede i årets anden afdeling var vestsjællænderen at finde i den hurtige del af feltet.

Allerede som 9-årig begyndte han på gokartskole i Korsør Gokart Klub, hvor han hurtigt fandt gnisten og passionen for fart på gokartbanen.

– Jeg har kørt en masse herhjemme og skiftede så til X30 Junior og Senior i Sverige. Det kørte jeg i to sæsoner, inden vi så købte den Suzuki Swift, jeg kørte med sidste år i Danish Endurance Championship, fortæller Rasmus, som tog springet til DS3 Cup for at få mere action på programmet.

– Der er mange, som går ret målrettet efter formelbiler når de skifter fra gokart. Jeg synes, det er sjovt at køre i mere almindelige biler, både touringcars og GT-biler, og så savnede jeg det pres som er på når man kører sprintløb. Det har jeg så fået tilbage i DS3 Cup, siger han.

Fremtidsdrømmene inkluderer da heller ikke hverken Formel 1 eller Le Mans – men kommer tilbuddet om at køre med i Australiens vildeste motorsportsklasse, V8 Supercars, slår Rasmus Jørgensen til:


– Det kunne være genialt! Dernede kører de kofanger mod kofanger og kæmper side om side gennem svingene. Det er sindssygt god underholdning, og jeg tror at kørerne har det mindst lige så sjovt, siger Rasmus Jørgensen, der indtil videre holder sig til DS3 Cup og de danske baner.

Ved debuten på Padborg Park var fokus på at få følelsen med bilen. Der havde ikke været tid til testdage op til sæsonen, så det var direkte ud på den dybe ende for Rasmus, der dog hurtigt begyndte at få fart i bilen.

– Det er en livlig bil, som gerne vil løfte baghjulet og styre med rundt i svingene. Den er sjov at køre, og samtidig er der nogle ret skarpe konkurrenter, så jeg havde nok at se til, siger Rasmus, der allerede på FDM Jyllandsringen to uger efter var med i den hurtigste del af feltet og endte med at snuppe tredjepladsen i det ene af weekendens to løb.

– Jeg kæmper en del med starterne, men på Jyllandsringen var jeg til gengæld blandt de fem hurtigste kørere og kunne kæmpe med om de sjovere placeringer. Konkurrencen er hård, og vi kæmpede tæt uden at det blev unfair. Det håber jeg at vi kan blive ved med hele sæsonen, siger Rasmus Jørgensen, der har hævet ambitionen til at handle om at køre med om pokalerne i løbet af sæsonen.

Pokaljagt bliver der dog ikke noget af, når klassen gæster Rudskogen Motorsenter om halvanden uges tid. Uddannelse har nemlig førsteprioritet, og afslutningen på et skoleforløb på industritekniker-uddannelsen falder sammen med løbet i Norge.

– Men så er jeg tilbage igen resten af sæsonen, og så har jeg jo noget der skal indhentes, slutter Rasmus Jørgensen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: