FIA Motorsport Games er i fuld gang – få overblikket her!

Foto: SRO

FIA Motorsport Games, populært sagt motorsportens svar på OL, er tilbage i en ny og større udgave efter en ufrivilligt lang pause grundet corona.

Første udgave blev holdt i 2019 i Italien, og i år er Frankrig og Paul Ricard vært for den anden udgave. Motorsport Games 2022 havde onsdag åbningsceremoni, og i dag, fredag, går det for alvor løs på den franske asfalt med 16 discipliner, der spænder vidt. Fra karting og simracing over autoslalom, rally, crosskarts og drifting til løbene på den franske F1-bane, hvor der skal dystes i Formel 4, TCR og GT3.

Julius Dinesen repræsenterer i år Danmark i Motorsport Games’ Formel 4. Det er i øvrigt anden gang Danmark er med i Formel 4 til legene – sidst var Malthe Jakobsen den danske repræsentant i 2019.

Fredag var en god del af de danske aktører i aktion, og i Formel 4 fik den nye danmarksmester Julius Dinesen sine første kilometer på Paul Ricard. Dinesen var i første træning ramt af tekniske problemer, men kom tilbage i anden træning med 7. bedste tid. Formel 4 fortsætter i dag, lørdag.

Danmark er repræsenteret i både junior- og seniorkategorien i karting til Motorsport Games.

I karting var Mikkel Gaarde Pedersen og Valdemar Aggerholm med fremme i træningerne til Karting Sprint Junior og Senior. Det endte med en femteplads i kvalifikationen for Mikkel Gaarde, mens Valdemar Aggerholm tog fjerdepladsen i sin klasse.

Mikkel Gade semifinaleklar i simracing

Mikkel Gade i aktion til Motorsport Games i Frankrig.

I Simracing tyvstartede årets Motorsport Games i det franske, og Mikkel Gade har således allerede været ude at køre første løb fredag i kvartfinalen. Den forsvarende danmarksmester endte her lige udenfor podiet med en fjerdeplads efter at være startet som nummer syv. Gade kørte sig op som firer til pitstoppet og holdt fast i placeringen efterfølgende, men podiet glippede for Mikkel Gade. Fjerdepladsen var dog lig med et sikkert avencement, og Mikkel Gade kører igen i eftermiddag, når der er semifinaler.


Mikkel Overgaard i FIA Motorsport Games Drifting Cup. Foto: SRO

I drifting er Danmark repræsenteret ved Mikkel Overgaard, som fredag kørte kvalifikationen. Drifting Cup er indtil videre en disciplin, som Polen har sat sig på, for ud af 30 nationer til start var Jakub Przygoński bedst og tog 95 af 100 point.

Mikkel Overgaard kørte sig også ind på en vigtig plads i top 16, for de 16 bedste kører nemlig finaler senere i dag, og her er Mikkel Overgaard blandt de 16 med en samlet niendeplads.

Du kan følge dagens discipliner fra FIA Motorsport Games her:

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: