Stærk prolog til 24 Hours of SPA

Foto: SRO/24HSpa

Le Mans er ikke den eneste 24-timersklassiker, som venter indenfor den kommende måneds tid – de står faktisk i kø. Sidste weekend bød på Nürburgring 24h, og her på Boxengasse fortsætter vi naturligvis i retning mod the Triple, så vi ses nok til Le Mans og på SPA også…

Det 75. 24 Hours of SPA venter om lidt over en måned, og med denne uges prolog er forberedelserne skudt i gang til det, der i Belgien også er et jubilæumsår. 2023 bliver nemlig det 75. 24 Hours of SPA, og det blev med 68 biler til test et hjemmehold, som endte med at dominere den tidlige kamp om uret.

Det belgiske Audi-team Comtoyou er for første gang med i 24 Hours of SPA og er egentligt mest kendt fra standardvogne og specielt TCR på europæisk plan. Men Comtoyou endte med at nappe toptiden både formiddag og eftermiddag tirsdag med Christopher Haase som tirsdags hurtigste mand – 0.058 sekund foran Manthey EMA’s Porsche. Det skete i tørvejr inden et regnvejr trak ind og forhindrede forbedringer. Bedre var vejret onsdag, hvor det til gengæld ikke ændrede sig i kampen mod uret – Max Hofer gentog om formiddagen Christopher Haases kunststykke fra dagen før, og det var kun om eftermiddagen at belgierne blev toppet i en session, da Thomas Preining var hurtigst med sin Porsche fra Rutronik Racing – men ikke hurtig nok til at toppe Hofers tid i det samlede billede.

Audi var også bedst kørende i Gold og Silver Cup. Comtoyou-raceren er i Gold Cup, mens toptiden i Silver gik til Tresor Attempto Racing – og Bronze Cup blev toppet af Grove Racings Porsche, mens Pro/Am blev toppet af Mercedes’ Haupt Racing.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: