Optakt: TCR Denmark er tilbage!

TCR_Test_22-25_original kopierSticker
Foto: TCR Denmark/Niklas Majgaard/Boxengasse

Tiden er inde! I weekenden er TCR Denmark tilbage på asfalten, og med sæsonpremieren på Padborg Park er der lagt op til et vaskeægte motorsportsbrag. Første løbsweekend af syv løber af stablen, og de første point i årets mesterskabsduel skal deles ud.

19 biler fra 13 teams er klar, og det er med en stribe nye navne, biler og teams til start.

Sidste års mester, Kasper H. Jensen, er med igen, men har siden 2021-titlen kom i hus skiftet Massive Motorsport ud med det nye GMB Motorsport, som anføres af teamchef Casper Elgaard. Og i den anden side af teltet finder vi sidste års U23-mester, Gustav Birch, som har skiftet både team og bil til i år.

Kasper H. Jensen vandt 2021-titlen foran Michael Markussen og Jan Magnussen. Nu er den dobbelte mester i TCR Denmark tilbage med nyt team i egenskab af GMB Motorsport. Foto: TCR Denmark

Kasper H. Jensen er dobbelt mester i TCR Denmark og jagter derfor i år et hattrick. Det bliver dog – som vi tidligere på foråret kunne berette – ikke i kamp med Jan Magnussen i år, men til gengæld byder feltet på masser af stærk modstand. Sidste års vicemester Michael Markussen har indtil videre set stærk ud i sin nyerhvervede Cupra Competición, og i samme slags bil finder vi også Nicolai Sylvest, som fortsætter i TCR Denmark denne sæson i sit eget, nye team Green Development.

Nicolai Sylvest fortsætter bag rattet i en Cupra, men kører i år i det nye team Green Development. Foto: TCR Denmark

Derudover er der en lang række spændende nye bejlere i topkampen, for TCR Denmark har med svenske TPR Motorsport fået tyske Mike Halder ind i serien. Halder kører også i TCR Europe, og ligger aktuelt nummer tre efter første afdeling af dét mesterskab. Mike Halder har hos TPR fået følgeskab af en anden debutant i TCR Denmark i form af svenske Anton Bergström.


Med Hyundai er et nyt mærke også vendt tilbage til TCR Denmark. Philip Lindberg er tilbage i TCR Denmark i en ny satsning med Outzen Motorsport og en Hyundai i30N TCR. Hyundai var senest med i TCR Denmark tilbage i 2020 og tog sølvet ved den lejlighed.

Insight Racing er gået retro til i år, og har genoplivet farvetemaet fra Alfa Romeo-teamets tid i GT3-racing. Foto: TCR Denmark

Jacob Mathiassen er til gengæld en kører, som tager hul på sin tredje sæson i TCR Denmark. Insight Racing-køreren havde ikke en nem 2021-sæson, men har vist lovende fart på TCR Denmarks testdage i den opdaterede Alfa Romeo Giulietta Veloce fra Insight Racing.

Insight Racing stiller i øvrigt igen med et stort lineup – hele tre Giulietta Veloce, der foruden Mathiassen køres af norske Kristian Moe Sætheren og Kim König, som debuterer i TCR Denmark og bliver teamets håb i kampen om Trofeo-titlen.

Ny titelkamp i Trofeo
Trofeo – populært sagt TCR Denmarks oldboysklasse – leverede i 2021 suverænt ræs lige til målstregen, hvor titlen endte med at blive afgjort med bare ét point. Michael Carlsen tog ved den lejlighed titlen lige foran René Povlsen, men den forsvarende mester står over i 2022.

Derfor skal der findes en ny mester i Trofeo, og her har flere af de traditionelle bejlere til pokalerne skiftet biler over vinteren. Meteor Racings René Povlsen og Allan Kristensen har skiftet Volkswagen Golf VII GTI TCR ud med den nye Audi RS3 LMS TCR, og sidste års treer, Kenn Bach er også klar med ny bil hos LM Racing, hvor han nu sidder i en Cupra Competición. Det samme gør i øvrigt også Lars Højris, som er ny makker med Bach i det silkeborgensiske team.

Meteor Racing havde ved seriens testdag kun fået én af de to nye Audi RS3’ere, men andenbilen nåede at blive klar i sidste øjeblik. Foto: TCR Denmark

Kim König var vi kort forbi, og han får i Alfa Romeo-regi også følgeskab af Hans Hartmann, som gør comeback til de danske baner efter et par års fravær. Denne weekend i Padborg er den første siden 2019 for Hartmann, som springer ud i en helt ny opgave her.

I kamp i Trofeo er også to Honda-kørere. Kim Lund Johansen og Madbull Racing har skiftet til netop Honda Civic Type R, og Carsten Lorenzen fortsætter med sit team, Budweg Racing, også i en Type R. Endelig tæller feltet i Trofeo også to Peugeoter – én med Johnny Vejlebo fra Brian Madsen Sport, og derudover har Steffen Larsen også taget skiftet til en Peugeot 308 GTI TCR til denne sæson.

Alt på Youtube
Som noget nyt er TCR Denmark at finde live på Youtube hele sæsonen. Abonner her – så er du sikker på at kunne følge det hele live sæsonen ud. TCR Denmark sender live søndag fra klokken 10.00 til 1. heat og igen fra klokken 14.00 til heat 2 og 3.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: