TCR Denmark: Nye erfaringer med nye dæk

Foto: TCR Denmark

Feltet i TCR Denmark kører i år på et helt nyt dæk fra Kumho, og den første officielle testdag blev således også den første – officielle – prøve på det nye dæk.

Holdene brugte en god portion af dagen på at teste det udgående dæk fra Yokohama op mod det nye fra Kumho, og derfor gav det også en lidt speciel liste af tider, hvor holdene jagter de sidste tiendedele i de nye og i TCR relativt ukendte dæk fra Kumho.

Michael Markussen toppede dag 1 set over de tider, der blev sat med de nye Kumho-dæk. Foto: Niklas Majgaard/TCR Denmark

Dagens hurtigste tid på det nye dæk gik til sidste års sølvvinder Michael Markussen, som i sin nye Cupra satte tiden 1.01.86 foran LM Racings Kenn Bach, der endte med at gøre det til en 1-2 for Cupra i tiden 1.01.91.

– De nye dæk er noget helt andet. Det er et godt dæk, men der skal arbejdes helt anderledes med dem, men det er ens for alle, at det er helt nyt. Ingen af os ved rigtigt endnu, hvilken vej man skal gå for at få det optimale ud af dem, forklarer Michael Markussen.

Kenn Bach tilføjer:
Det er supergodt at komme ud at køre. Der er sket meget i teamet i den seneste tid, men nu er der fuldt fokus på opgaven, og Cupraen føles umiddelbart som en rigtig god bil, der passer godt til min kørestil. Så langt så godt – men jeg ved også, at der bliver hård konkurrence i år.


Green Developments og Nicolai Sylvest fik tirsdag præsenteret farverne på årets racer. Foto: Niklas Majgaard/TCR Denmark

Treer og firer blev henholdsvis Meteor Racings René Povlsen i 1.02.08 med den nye Audi RS3 LMS og Green Developments Nicolai Sylvest i 1.02.15.

René Povlsen viste på førstedagen gode takter i Meteor Racings første af to nye Audi RS3 LMS. Foto: Niklas Majgaard/TCR Denmark

Enkelte biler er fraværende ved testen, og det gælder blandt andet GMB Racing, som med sidste års samlede mester, Kasper H. Jensen, og U23-mester Gustav Birch er i Frankrig for at køre med teamets program i GT3.

Dermed er det også sådan, at vi ikke får den endelige sammenligning af alle feltets biler før det er alvor på Padborg Park til sæsonpremieren den 7-8. maj.

Der blev skiftet masser af hjul i jagten på at finde de bedste løsninger på det nye dæk, som adskiller sig ganske markant fra 2020/2021. Foto: Niklas Majgaard/TCR Denmark

Testen fortsætter i morgen, onsdag, på Padborg Park.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: