Titelaspiranterne starter samlet

MH(1)
Foto: TCR Denmark

Der er lagt op til fight fra første færd når TCR Denmark i dag, søndag, skal afgøre 2022-mesterskabet på FDM Jyllandsringen.

Og det bliver med de tre titelaspiranter startende samlet i top 3 til første heat, for lørdag sikrede Mike Halder pole position for TPR Motorsport foran GMB Motorsports Kasper H. Jensen og Green Developments Nicolai Sylvest.

Mike Halder nåede sent videre i Q2, men fik sat det hele sammen til sidst og kunne tage årets sidste pole position på dansk grund.

Feltet måtte gennem en mildest talt blandet kvalifikation, som bød på både tørvejr og regnvejr over de to sessioner, og faktisk kørte den senere polesitter Mike Halder sig kun akkurat med videre i Q2, da han med tiendebedste tid gik videre.

Videre gik også TCR Denmark-debutant Kevin Engman, for svenskeren var indledningsvist tredjebedst efter Gustav Birch og Kasper H. Jensen.

Kevin Engman gjorde et fint indhop og starter som nummer seks i sit første løb i TCR Denmark senere i dag. Her er der i øvrigt ny Audi-rekord, for med to biler fra svenske Auto Lounge Racing samt Meteor Racings to, er det første gang TCR Denmark har fire gange RS3 LMS TCR til start.

Til Q2 bød baneforholdene igen på en svær bane, for med optørende asfalt blev det tæt til sidst. Her ramte Mike Halder og TPR Motorsport bedst og kunne tage pole position i tiden 1.10.144, mens Kasper H. Jensen og Nicolai Sylvest tog anden- og tredjebedste tid i 1.10.308 og 1.10.722.


Firer blev Gustav Birch foran Jacob Mathiassen og Kevin Engman, mens Kristian Moe Sætheren gjorde comeback med en god indsats og starter som nummer syv.

Otter blev Philip Lindberg, mens Lars Højris akkurat fik sneget sig foran Anton Bergstrøm i kampen om 9. og 10. startposition.

Michael Markussen fik ikke kørt mange meter af sin kvalifikation grundet en teknisk defekt, og han starter således årets finaledag som nummer 16 af 19 biler.

Michael Markussen starter langt nede som nummer 16 efter en skidt lørdag, hvor en teknisk defekt kostede dyrt.

Som det tydeligt fremgår, så fik de svære vejrforhold virkelig splittet Trofeo-feltet op. Lars Højris klarede som den eneste at køre sig ind i Q2 med LM Racings Cupra, mens Allan Kristensen og René Povlsen med 11. og 12. bedste tid er på de følgende pladser i Trofeo.

Lars Højris formåede som den eneste kører i Trofeo at bringe sig ind i Q2, og han starter som nummer 9 senere i dag.

Det hele går løs i morgen med start klokken 12.05 – se med på www.youtube.com/tcrdenmark!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: