Travl weekend bød på udfordringer og gode takter for Martin Andersen

Foto: Outzen Motorsport

Grand Prix Danmark er altid en af de helt travle weekender i kalenderen i dansk motorsport, men det var de færreste, som havde mere at se til på asfalten på Jyllandsringen end Martin Andersen.

Super GT Danmark blev suppleret med en gæsteoptræden i TCR Denmark og en stor køreteknisk udfordring.

Det var godt nok lidt af et skift at gå fra Super GT til TCR og tilbage igen. De to biler er næsten så forskellige som de kan blive det. Det er baghjulstræk mod forhjulstræk, det er en ret stor forskel på bilernes størrelse, det er ganske anderledes køreteknik og så videre, siger Martin Andersen og tilføjer:

Det var en fed udfordring, men det tog altså også lidt kræfter, konstaterer han.

Det blev først og fremmest til en optursoplevelse i Super GT for Martin Andersen og Outzen Motorsport – også selvom resultattavlen ikke helt afspejler det. En skade i 2. heat og en defekt i finalen kostede mange, værdifulde point, men farten i bilen var god. Og det er – trods alt – godt nyt.


Super GT gik fantastisk lørdag, og jeg var toer i kvalifikationen. Vi havde ikke just regnet med at være helt i topkampen på tiden, men det var vi, og jeg fik også et fint 1. heat. Men det gik galt med 2. heat og finalen søndag, for jeg fik smadret det ene baghjulsophæng i et sammenstød undervejs, og i finalen fik vi et problem med gearkassen. Lidt surt, for bilen var til mere.

Gæstedeltagelsen i TCR Denmark blev desværre også overskygget af tekniske problemer. I warmuppen søndag morgen gik koblingen i Martin Andersens racer i stykker, og Insight Racing leverede en sand lynreparation.

Må bare sige, at der er stor cadeau til teamet for det koblingsskifte. Bilen kom varm ind, og de skiftede koblingen på en halv time. Det var vildt godt klaret. Desværre fik vi et problem igen i 1. heat, så efter vi havde fået bilen klar og på banen, så knak den ene trækaksel i starten, fortæller Martin Andersen og afrunder:

Det var synd, det endte sådan. Det var egentligt fedt at være tilbage i TCR-bilerne, som jeg jo kender så godt fra de senere år. Det var en sjov udfordring at køre to biler på tværs af to klasser på en weekend, men det blev bare én af dem, hvor tingene ikke gik helt som vi håbede.

Næste opgave for Martin Andersen er den 14. september til Nightrace på Padborg Park.

Andersen Motorsport

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: