Vesti vinder sprinten på Silverstone!

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Frederik Vesti havde ikke just den optimale optakt til weekenden med en tiendeplads i kvalifikationen fredag efter hans motor stod af – men en skidt fredag i Formel 2 giver som bekendt et fremragende udgangspunkt lørdag.

Og det udgangspunkt greb og udnyttede Vesti til fulde på en våd Silverstone, hvor han fra pole kørte en stensikker sejr hjem her til eftermiddag. Med målet om at maksimere satte danskeren fra start tonen og kunne hurtigt etablere en føring foran Hadjar og Theo Pourchaire, mens der hurtigt kom en safetycar på banen som følge af Brad Benavides’ afkørsel.

Ayumu Iwasa fik kort efter udspillet sin rolle i kraft af et teknisk problem, mens Vesti fortsatte med at køre stærkt i spidsen. Det var også her, at teammate Oliver Bearman nåede frem og begyndte at duellere med Theo Pourchaire om andenpladsen, men englænderens dæk var ved at sige farvel og tak, og i stedet for at fighte for en 1-2-sejr til PREMA, så trak Pourchaire i stedet fra, mens Jack Doohan begyndte at presse på for tredjepladsen.

Den endte Doohan med at tage sig af, da Bearman med to omgange tilbage forbremsede sig. Det udnyttede Doohan til fulde, mens Bearman raslede ned som sekser.

Resultatet i mål betyder, at Vesti udbygger en smule på sin mesterskabsføring over Pourchaire, men da franskmanden holdt sig tæt på, fik han naturligvis minimeret sit pointtab.


Dertil hører naturligvis, at featureløbet i morgen bliver overordentligt vigtigt. Vesti er i storform, men starter som tier, og skal gøre alt han kan for at holde Theo Pourchaire i kort snor. Den gode nyhed er imidlertid at Pourchaires kvalifikation heller ikke var strålende, og Vesti starter derfor som nummer ti, og følger Hadjar og Pourchaire, som starter henholdsvis P9 og P8.

Pole til søndagens feature race gik til Victor Martins og ART foran Campos’ Maini og Ayumu Iwasa.

Vi følger naturligvis Frederik Vesti og F2 på Silverstone hele weekenden her på sitet. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret! 

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: