WEC-direktør: Målet er at Le Mans køres

Foto: FIA WEC

Gerard Neveu, direktør i WEC, er nu ude at sige, at det udskudte Le Mans til september skal finde sted – selv hvis det bliver uden tilskuere.

Løbet blev flyttet fra weekenden den 13-14. juni til den 19-20. september som følge af coronavirussens udbrud, men om det bliver kørt og om det bliver med tilskuere har hidtil været et åbent spørgsmål.

Neveu blev mandag spurgt ind til det af Reuters, og svarede, at det endnu er for tidligt at sige, om det 88. 24 Heures du Mans bliver kørt som vanligt eller bag lukkede døre. Men målet er, at det skal køres:

– Når du arrangerer Le Mans, vil du have det til at være med offentligheden til stede, for Le Mans er så meget mere end løbet. Det er en kæmpe fest, du deler med mange mennesker. Det er et meget specielt event. Det ville være meget frustrerende, hvis vi skal køre det bag lukkede døre, siger han til Reuters.

Neveu siger videre, at det afgørende er at kunne garantere, at løbet finder sted, idet mange teams har baseret deres forretning på det:


– Hvis vi ikke kan køre, vil det skabe stor skade på stabiliteten for mange deltagere og teams. Jeg taler ikke om producenterne, men om flertallet af de private teams.

Esport

Udtalelserne fra Neveu kommer i kølvandet på ACO’s annoncering af, at man på den oprindelige dato for Le Mans 2020, den 13-14. juni, vil køre et officielt Le Mans i simracing.

Ifølge Neveau går det godt med interessen for ESports-udgaven, for ifølge den franske WEC-chef har kørere i alt fra sportsvogne til Formel 1, Formel E og Formel 2 såvel som de bedste simracere allerede lagt billet ind på at deltage.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: