Le Mans: BMW præsenterer den 20. Art Car

Foto: BMW M GmbH

Paris dannede i aftes rammen for BMW’s verdenspremiere for den nye Art Car. Årets udgave er BMW’s 20. af slagsen, og bag designet står New York-kunstneren Julie Mehretu. Hun har givet farverne til én af de BMW M Hybrid V8, der kommer til start på Le Mans, og har dermed givet det seneste bidrag i rækken til BMW’s rullende kunstudstilling.

BMW’s bestyrelsesformand Oliver Zipse var med til lanceringen og lægger stor vægt på, at Art Car-konceptet er en vigtig del af det sydtyske mærkes DNA:

– Art Cars er en essentiel del af vores kulturelle engagement globalt set. Vi har i næsten 50 år samarbejdet med kunstnere, der er lige dele fascinerede af mobilitet og design som af teknologi og motorsport. Og her er Julie Mehretus vision af en racerbil et ekstraordinært stærkt bidrag til vores serie af Art Cars.

Kunstneren selv siger, at hun faktisk har lagt mere vægt på motorsport end på decideret kunstudstilling:

– Art Cars handler om opfindelse, fantasi og at skubbe grænserne for det mulige. Jeg tænker ikke på bilen som noget, man vil udstille – jeg tænker på den som noget, der vil køre på Le Mans. Det er et performativt maleri – min art car er resultatet af et tæt samarbejde mellem ingeniørteams, og værket er først fuldført, når løbet er ovre.


Det bliver Sheldon van der Linde, Robin Frijns og René Rast, der kører den 20. Art Car i årets Le Mans – og meget passende har den startnummer 20.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: