IMSA: Dobbelt dansk på podiet i Indianapolis

Foto: IMSA

IMSA’s Battle on the Bricks i Indianapolis blev en regnfyldt og actionpræget affære – men foruden action, så blev det også et løb, hvor andre end The Usual Suspects fik markeret sig helt fremme i GTP. BMW endte med en dobbeltsejr, og undervejs viste selv Lamborghini for første gang nogle lovende takter med den nye SC63, inden deres løb endte før tid på et sammenstød.

Og endelig blev det også til en dansk succes, for det endte med sejr til Michael Christensen og AO Racings Rexy i GTD Pro såvel som for Mikkel Jensen og TDS Racing i LMP2. Sejren tog BMW M Team RLL sig af med en 1-2-sejr for BMW’s M Hybrid V8, for Philipp Eng kunne til sidst i sekstimersløbet forsvare føringen til mål foran holdkammeraternes Connor de Philippi i søsterbilen, mens tredjepladsen endte hos Penske Porsche Motorsports Mathieu Jaminet og Nick Tandy. Egentligt var tredjepladsen godt på vej til Wayne Taylor Racing og Louis Deletraz, for han førte med en halv time igen – inden han smed det hele efter et sammenstød med en GT3-racer og fik en straf.

BMW tog en historisk dobbeltsejr på Indy. Foto: IMSA

Mens Porsches #6 endte på skamlen, så var det også mere end spændende i de afsluttende minutter for søsterbilen, #7. Syveren fører mesterskabet med Felipe Nasr og Dane Cameron, men Nasr gik i stå midt på start/mål-langsiden med ti minutter tilbage af løbet. Nasr fik banket liv i bilen igen og kunne køre i mål som sekser.

TDS Racing endte med at komme bedst ud af de seks timer, hvor vejret spillede en hovedrolle – også for LMP2. Foto: IMSA

LMP2 var på ingen måde en gang smooth sailing. De fleste havde udfordringer og problemer i løbet af de seks timer, men som det tog form, så kunne TDS Racing sætte Mikkel Jensen i til afgørelsen, og østjyden endte med at vinde løbet foran Tom Dillmann i den mesterskabsførende bil fra Inter Europol. Nicklas Nielsen og Richard Mille AF Corse endte som nummer seks i klassen, mens Dennis Andersen og MDK by High Class Racing udgik lidt over midtvejs.

Sejr til Michael Christensen og AO Racing i GTD Pro

Mens Mikkel Jensen tog sejren i LMP2 hjem for TDS Racing, så var han ikke søndagens eneste danske vinder i Indianapolis. GTD Pro endte i en spændende afgørelse, hvor Laurin Heinrich til sidst kunne afgøre det for AO Racing efter en lang, lang kamp med både Ford og Lexus. Det sidste stop gjorde forskellen, og Heinrich kunne snuppe sejren foran Mike Rockenfeller i Multimatics Ford #54, mens Antonio Garcia på et sent kald formåede at komme foran Jack Hawksworth og derfor sikrede Corvette tredjepladsen i Indianapolis.


Michael Christensen var tilbage i IMSA med AO Racings Rexy – og tog sejren sammen med Laurin Heinrich. Foto: IMSA

Porsche vandt også i GT Daytona, hvor Wright Motorsports’ Elliott Skeer, Adam Adelson og Jan Heylen vandt foran Turner Motorsports BMW og Korthoff Preston Motorsports Mercedes. Frederik Schandorff og Inception Racing tog en niendeplads med fra deres debut som Ferrari-team i den nye 296 GT3, mens Anders Fjordbach og MDK Motorsports blev nummer 12.

Michelle Gatting og Iron Dames var atter uheldige i USA og endte med at udgå med et bremseproblem efter 162 omgange.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: