Le Mans efter 19 timer: Katastrofe for Corvette Racing – åben JOTA-fight i LMP2

Foto: FIA WEC/Gabi Tomescu/focuspackmedia.com

Dette Le Mans har ikke ligefrem været plaget af safetycars – faktisk kom den først i brug med lidt over fem timer tilbage af løbet, da Robin Frijns crashede på vej mod Arnage. Det blev den foreløbige kulmination på en morgen og formiddag, hvor der er kommet mere rav i den på Le Mans.

Tidligere på morgenen kunne vi berette om Porsche #92’s vej ud af et løb, de ellers bejlede solidt til den sidste mulige GTE Pro-pokal nogensinde i – men Michael Christensen røg som flere andre af banen i Mulsanne Corner og tog en tur gennem gruset.

Det ledte til en stor dækeksplosion og en lang tur i pitten – men siden er der sket meget mere i GTE Pro, hvor det hele lige pludselig er endt i hænderne på AF Corse, som i lighed med Porsche har udnyttet at Corvette Racing har mistet begge biler. Derfor er topkampen i GTE Pro nu helt åben – AF Corses #51 fører foran Porsches #91.

#64 røg af på spektakulær vis, da to LMP2-prototyper forsøge at komme forbi på Mulsanne-langsiden, men et lille gnub fra Francois Perrodo i AF Corses #83 fik store konsekvenser. Franskmanden fik efterfølgende også en straf for sammenstødet.

Corvette #63 var i forvejen ude af løbet grundet omfattende mekaniske problemer.


Siden fulgte løbets første safetycar, da de forsvarende LMP2-vindere crashede ved Arnage. Robin Frijns tabte bagenden af bilen på det korte, lige stykke før det legendariske 90-graders sving, og satte bilen i muren.

Det betyder, at JOTA Sport fortsat fører med #38, og at Oliver Rasmussen og resten af holdet på #28 for alvor banker på til at kunne gøre det til en 1-2. Oliver Rasmussen er i bilen nu, og danskeren jagter Louis Deletraz, som er et lille minut foran.

I GTE Am ser det fortsat godt ud for Aston Martin-holdene. Status er, at TF Sport fortsat fører, og har Henrique Chaves i bilen nu, mens NorthWest AMR aktuelt er nummer fire. Michelle Gatting og Iron Dames er fortsat i gang med at hente det tabte fra i går og er oppe som nummer 10, men burde ligge nummer otte igen efter alle har været inde til det nuværende stop.

Husk, at du får alt om årets Le Mans her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: