Le Mans-noter: Nye klasser for fremtiden

Foto: FIA WEC

FIA WEC går i de kommende år ind i en ny transformation, som skal føre specielt GT-klasserne i en retning af bredere konkurrence mellem større såvel som mindre teams.

Det var en del af fredagens pressekonference på Le Mans, hvor det nu er blevet officielt, at FIA WEC skrotter GTE Pro efter 2023, og at man med det nye GT3-format får en samlet Pro-Am-kategori i 2024.

GT3-kategorien i WEC bliver desuden en såkaldt premium-model, hvor man vil lave visse aerodynamiske ændringer på bilerne med et cost cap på 100.000 euro for en bil.

Også LMP2’s fremtid er blevet skitseret. Her kommer et nyt format i 2025, og på pressemødet blev det offentliggjort, at klassen fra da vil køre med Adjustment of Performance – en performancejustering, som sker to gange om året.

Derudover var der flere andre og mindre nyheder på pressemødet, blandt andet at man i FIA WEC har forlænget med Bahrain International Circuit til 2027 og Tom Kristensen bliver ambassadør for næste års 100-års jubilæum på Le Mans, hvor han skal promovere løbet.


Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: