Oliver Rasmussen bliver den næste dansker i FIA WEC’s Hypercars!

Start - FIA WEC Bapco Energies 8h of Bahrain - Bahrain International Circuit - Sakhir - Bahrain -
Foto: WEC

FIA WEC har her til formiddag udgivet den første provisoriske deltagerliste til næste års sæson – og med 37 biler fordelt på nu to klasser er der selvsagt lidt at tale om. 37 biler er også fuldt hus til feltet. Sidste sæson var der 38, men man har fra FIA WEC’s side været tvunget til at tage højde for antallet af tilgængelige garager på sæsonens baner, hvor blandt andre Imola var en faktor.

Set med danske briller er dagens store nyhed, at britiske JOTA Sport kommer til at køre med to Porsche 963 i topkategorien. Og her har teamet fra engelske Tunbridge Wells sat William Stevens og Oliver Rasmussen på som de første to kørernavne – og dermed er der også debut i Hypercar for den fremadstormende dansker, der de seneste par år har markeret sig særdeles positivt i LMP2 og debuterede på Le Mans med en tredjeplads i klassen i 2022.

Derudover har Ferrari som tidligere annonceret en tredje bil med i 2024 med Robert Kubica som indtil videre eneste navngivne kører. BMW gør debut med to biler fra belgiske Team WRT, Alpine kommer med to biler, og derudover er der også debut til Lamborghini og Iron Lynx med én bil samt Isotta Fraschini, der også kommer med en enkelt. Peugeot og Toyota fortsætter med to biler hver, og Cadillac kører WEC med en enkelt.

Marco Sørensen tilbage i WEC

I LMGT3, den nu enlige GT-klasse i FIA WEC, er der også lidt dansk nyt. Marco Sørensen er hos det japanske Aston Martin-team D’Station Racing sat på holdkortet som indtil videre eneste kører, og Michelle Gatting er også bekræftet som én af tre kørere på Iron Dames’ nye indsats i FIA WEC med Lamborghini. Af andre nyheder i GT3-feltet kan nævnes, at Valentino Rossi skal køre WEC med AF Corse, og at vi selvfølgelig får en stribe nye mærker ind som resultat af skiftet til GT3.

Derfor er McLaren tilbage i folden, ligesom TF Sport jo som bekendt er med Corvette og Proton Competition med den nye Ford Mustang GT3. Dertil kommer også Lexus, som det franske og særdeles stærkt kørende Akkodis ASP fra GT World Challenge er skiftet til. De kommer med to styk Lexus RC F GT3.


Du kan gå på opdagelse i hele listen her:

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: