Det handler om at holde motorsporten kørende

Foto: Boxengasse

Hvis du har fulgt med i dansk motorsport i længere tid, end Kevin Magnussen har været en del af F1-feltet, så er der en sandsynlighed for, at du har hørt om en gut ved navn Jesper Egebart. I 2008 debuterede han i det danske Formel Ford-mesterskab – samme år som førnævnte Magnussen og en vis Dennis Lind – og i de følgende år var han en fast del af kamphanerne i toppen af feltet.

Det blev også til et smut til den engelske Formel Ford-scene, inden et par års satsninger i DTC og efterfølgende Supertourisme markerede afslutningen på hans aktive karriere. Men motorsporten har altid været en del af Egebart-familien, og det bliver der ikke lavet om på.

“Jeg er jo vokset op med motorsport med en far og onkel som har kørt en masse Formel Ford, og min bror Niki er også rodet godt ind i alt muligt”, fortæller Jesper Egebart, som efter i alt fem sæsoner i toppen af dansk motorsport kunne mærke, at gejsten ikke var den samme – og så er det på tide at stoppe.

Selvom beslutningen om at hænge hjelmen på hylden blev taget, var det alt andet end et farvel til motorsportens verden. Faktisk lige modsat. For mens Jesper stadig var aktiv bag rattet dukkede mange idéer op, som der ikke var tid til at føre ud i livet. Alle med samme udgangspunkt: at give dansk motorsport et boost i den rigtige retning.

“Vi har jo en fantastisk sport, og det er imponerende at se hvor godt, vi gør det ude i den store verden. For de fleste er motorsport jo en hobby mere end noget andet, og det bærer det nogle gange også præg af”, fortæller Jesper Egebart med henvisning til, at visse områder af sporten godt kunne gøres mere overskuelig til gavn for alle.


Jesper Egebart har selv været godt på vej bag rattet – her ved Formula Ford Festival i 2009. Foto: Kim Gripping / Boxengasse

“Eksempelvis kan det være svært for nye deltagere at overskue, hvad det egentlig koster at komme i gang med at køre gokart. Lige fra anskaffelse af en kart til dækforbrug og reservedele. Det er med på to do-listen på mit nye projekt.”

Gør en god handel

For nylig søsatte Jesper Egebart nemlig sit nyeste motorsportsprojekt. Pitbox.dk er en handelsside målrettet motorsportsfolk i alle grene af sporten. Og for Jesper handler det netop om at samle alting ét overskueligt sted.

“Det har længe været sådan, at man skulle bruge én bestemt side for at finde rallybiler, en anden for at finde en gokart og en helt tredje for at finde biler til banesport. Jeg tror på, at ved at samle alting ét sted, så bliver det både lettere for køber og sælger at gøre en god handel.”

Indtil videre kræver det vedholdenhed og en masse opsøgende arbejde at få den nye side bragt i spil hos motorsportsfolket. Gamle vaner skal påvirkes, men Jesper bruger gerne tiden på at kontakte kørere og teams for at gøre opmærksom på den nye hjemmeside.

“Lige nu er det virkelig manuelt arbejde. Hver gang, jeg ser en annonce på eks. Facebook, tager jeg kontakt til sælgeren for at spørge om ikke de vil have annoncen på Pitbox.dk – og lige nu tilbyder jeg endda at lægge den på for dem. Og så går der også en del tid med at få lavet opslag på Facebook, så folk kan se at der sker noget. Men det er helt fint; jeg tror at det giver resultater på sigt.”

Jesper Egebart er manden bag det nye køb-salg-site Pitbox.dk. Foto: Boxengasse

 

Resultater – i hvert fald på bundlinjen – kan godt blive svære at skue. Indtil videre er det nemlig gratis at købe og sælge på Pitbox.dk. Og det er ikke sikkert, at det nogensinde skal ændre sig:

“Jeg har faktisk ikke en forretningsplan for Pitbox. Lige nu er der ikke som sådan noget, jeg kan tjene rigtige penge på, men det er heller ikke formålet med siden. Jeg har lavet den fordi jeg tror på, at det kan gøre det lettere for andre i sporten at købe og sælge – og samtidig kan nye i motorsporten få et lettere overblik over hvordan de kan komme i gang”, fortæller Jesper Egebart, som indtil videre har betalt for udvikling af hjemmesiden af egen lomme.

Motorsportshistorie i garagen

Det har heldigvis ikke været nødvendigt for Jesper at sælge nogle af sine egne motorsportseffekter for at finansiere Pitbox.dk. I garagen er der nemlig en voksende samling af historiske gokarts primært fra de vilde 90’ere. Nogle kan køre, mens andre er under renovering. Fornemmer man endnu et projekt?

“Njoeh – min bror og jeg har en grim vane med at købe ind af gamle gokartdele for at holde vores egne historiske karts kørende. Og nogle gange er man nødt til at købe en hel kart for at få en motor … og så er der pludselig et nyt projekt. Det er fedt at være med til at holde en lille bid af motorsportshistorien kørende, men det er også en smule nervepirrende med tekniske defekter. Mange af de her dele bliver ikke produceret længere, så vi skal passe på dem!”

Man kan fra tid til anden se brødrene Egebart bag rattet på de historiske maskiner på forskellige danske gokartbaner. Den kommende tid bliver det dog mest bag skærmen, at Jesper Egebart bruger sin tid. Pitbox.dk skal nemlig have luft under vingerne.

Kig selv forbi Pitbox.dk og se det voksende udvalg af biler, udstyr og stumper til salg.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: