24 Hours of SPA: Iron Dames tager klassesejr i Gold Cup

MG (1 of 1)
Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

24 Hours of SPA blev i Gold Cup den totale triumf for Iron Dames, og med klassesejren tog Ferrari-teamet en ny, stor skalp i første forsøg, da dette års 24 Hours of SPA er første gang Iron Dames kører den belgiske klassiker med Michelle Gatting, Rahel Frey, Doriane Pin og hjemmebanefavoritten Sarah Bovy i lineuppet.

Kvartetten fra Iron Dames kørte et et fejlfrit løb og tog en suveræn sejr i klassen med to omgange ned til nummer to, og Iron Dames har med dette års 24 Hours of SPA taget sit hidtil største resultat. Det er i øvrigt hele 25 år siden der sidst var et rent kvindeligt lineup til start i 24 Hours of SPA.

Med sejren på SPA har Iron Dames bragt sig i front i Gold Cup-mesterskabet foran Inception Racing, som med Frederik Schandorff, Sebastian Priaulx, Olli Millroy og Brendan Iribe sluttede som nummer fire på SPA.

Michelle Gatting Iron Dames SPA 24H 2022
Sarah Bovy under løbet lørdag aften. Foto: Niklas Majgaard

To danske klassesejre

Michelle Gattings klassesejr med Iron Dames blev imidlertid ikke den eneste danske af slagsen. I Silver Cup var belgiske Audi Sport Team WRT stærkt kørende, og Benjamin Goethe kunne sammen med franske Jean-Baptiste Simmenauer og Thomas Neubauer køre sejren hjem foran et andet Audi-team i form af Attempto Racing.

Stor uforudsigelighed

24 Hours of SPA var udenfor Gold Cup en meget jævnbyrdig affære, hvor man – takket være det stabile vejr – længe havde hele ti biler på omgangshøjde i kampen om sejren.


De tendenser ændrede sig imidlertid som målflaget nærmede sig, for mens det her lykkedes for de to Mercedeser fra henholdsvis AMG Team AKKODIS ASP med Raffaele Marciello og Team Getspeed med Luca Stolz at gå i spidsen og skabe den afgørende forskel, så blev flere af de hidtidige frontrunnere sorteret fra.

Det blev de på en blanding af uheld og strategiforskelle.

Det gjaldt blandt andet for ROWE Racings BMW #98, der ved seks- og tolvtimersmærkerne tog maksimumpoint ved at føre, men en sen punktering til Nick Yelloly sendte 98’eren ned i rækkerne, mens Daniel Harper i den anden ROWE-BMW tog over og kørte sig frem til andenpladsen med tre kvarter igen.

Aston Martins Beechdean-racer med #95 – bedre kendt som the Dane Train med Nicki Thiim, Marco Sørensen og Maxime Martin, var også frem mod eftermiddagens afslutning med i spillet om et topresultat.

Men her blev et spin afgørende – det skete ret spektakulært op ad Eau Rouge for Thiim, og kostede afgørende tid, hvilket i sidste ende smed Dane Train en omgang ned og gjorde en ende på det engelske teams podiechancer.

Dyrt dobbeltstop kostede for Iron Lynx

Ligeledes var de forsvarende vindere fra Iron Lynx også gennem store dele af søndagen en solid bejler til at gentage Ferraris 2021-sejr, men satte afgørende tid til med begge biler, da de fik pittet begge racere på samme tid.

Det blev dyrest for Nicklas Nielsen, James Calado og Miguel Molina i #51, for de holdt bagerst af de to Ferrarier, mens Antonio Fuoco med et stærkt sidste stint havde held til at redde en samlet tredjeplads bag de to Mercedeser.
Nicklas Nielsen kørte søsterbilen #51 til mål og endte med at lande en samlet niendeplads i duel med Maxime Martin i Aston Martins #95, der sluttede som nummer ti.

24 Hours of SPA kostede desuden en del udgåede biler – i alt 26 biler udgik, og herunder Porsches comeback til vinderteamet fra 2019 i form af GPX Racing med Michael Christensen, Kevin Estré og Richard Lietz. Porsche-trioen viste ellers meget lovende takter i løbets første halvdel, men efter nattens afbrydelse på grund af et crash, opstod der hos GPX et mekanisk problem som endte med at koste dem den videre deltagelse.

SÅDAN SLUTTEDE DANSKERNE

PRO

P9 (P9 overall) – Nicklas Nielsen (James Calado) – Iron Lynx #51

P10 (P10 overall) – Nicki Thiim & Marco Sørensen – Beechdean AMR #95

Gold Cup

P1 (P18 overall) – Michelle Gatting – Iron Dames #83

P4 (P27 overall) – Frederik Schandorff – Inception Racing #7

Silver Cup

P1 (P13 overall) – Benjamin Goethe – Team WRT #30

P6 (P25 overall) – Mikkel O. Pedersen – Dinamic Motorsport #56

P7 (P29 overall) – Patrik Matthiesen – Allied Racing #22

UDGÅET

DNF – Michael Christensen (Mekanisk defekt) – GPX Martini Racing #221

DNF – Valdemar Eriksen (Påkørsel) – GetSpeed #3

DNF – Nicolai Kjærgaard (Beskadiget køler) – Garage59 #159

Husk, at du får alt om dansk og international motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: