Bathurst 12 hours 2021 er aflyst

Foto: SRO/IGTC

Der bliver ikke kørt Liqui-Moly Bathurst 12 Hours i februar 2021. Det står klart efter en udmelding fra arrangørerne natten til mandag dansk tid.

Sidste års løb bød på et rekordstort felt på 40 biler, men grundet de aktuelle rejserestriktioner bliver det for svært at køre løbet med de mange internationale teams og deltagere i 2021, forklarer CEO i Supercars, Sean Seamer:

– Restriktionerne vil gøre det for svært for deltagerne at komme ind, og det vil derfor også blive for svært at afvikle løbet på Mount Panorama i 2021. Det er en svær beslutning, men i sidste ende var vi nødt til at tage den.

– Siden Supercars blev promotor på eventet, er det blevet et af de største langdistanceløb i verden, og det viser hvert år australsk motorsports arnested til et internationalt publikum. Australiens grænser forventes fortsat lukket, og det er derfor i alles bedste interesse, at vi har beslutningen om næste års løb på plads allerede nu. Vi er fuldt opsatte på at få løbet tilbage i 2022, fortæller han i en udsendt pressemeddelelse.

Beslutningen betyder også, at SRO Motorsports Groups International GT Challenge får en senere sæsonstart. Nu bliver premieren i forbindelse med 24 Hours of SPA, som efter planen skal køres den 29. juli-1. august.

Stephane Ratel fra SRO forklarer:

– Bathurst er et af verdens store langdistanceløb og et klart højdepunkt i vores kalender – men omvendt er vi også nødt til at respektere Australiens rejserestriktioner, og det, at vi ikke kan køre der til februar. I stedet starter vi IGTC på SPA, og jeg kan sige for alle, at vi ikke kan vente med at vende tilbage til Bathurst i 2022.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: