Chok-indrømmelse: Coaching er ren hokus pokus

tommy
Foto: Rans Lirpa

Siden 2012 har den tidligere Formel- og DTC-kører, Tommy Schröter, arbejdet for at fortælle racerkørere i ind- og udland, at vejen til succes på racerbanen kommer gennem mentaltræning og et åbent mindset. Til Boxengasse.dk erkender den højtuddannede motorsportscoach imidlertid, at det hele er baseret på fup og fiduser:

– Det er én stor pose varm luft. Jeg ved godt at det kan komme bag på nogen, men de sidste års fremgang i forretningen er skabt ved hjælp af et godt markedsføringsbudget og lidt psykologisk manipulation, fortæller han og uddyber:

– Det siger jo sig selv – tænk hvis man kan blive succesfuld racerkører bare ved at arbejde med sin måde at håndtere situationer og følelser på. Det er da den nemme vej til fremgang!

Tommy Schröter har siden 2011 taget forskellige uddannelser for at specialisere sig i coaching af sportsudøvere. Alligevel har han for længst indset at branchen er baseret på menneskets jagt på stedet, hvor gærdet er lavest.

– Jamen det er simpelt: Hvis ikke du er god til noget med det samme, så er der nok en god sandsynlighed for at du ikke er den nye Senna. Talent er noget, man fødes med – det kommer altså ikke lige dumpende bare fordi man øver sig. I så fald havde jeg været verdensmester i Formel 1 for lang tid siden!


Nu, hvor sandheden er kommet frem, ved Tommy Schröter godt at karrieren som motorsportscoach er ved at nå enden. Det er imidlertid en lettelse for den nu tidligere fupmager, som ser frem til at genoptage karrieren som kørelærer.

– Det er lidt det samme job, men både kørelærere, elever og resten af samfundet ved jo godt, at der ikke kommer dygtige billister ud af undervisningen på køreskolerne – så jeg regner bestemt med at sove meget bedre om natten, slutter han.

Opdateret 1. april 2019: Det var naturligvis en aprilsnar. Tommy Schröter kunne under ingen omstændigheder forestille sig at genoptage hvervet som kørelærer – og han tror stadigvæk på at de store resultater kommer ved hjælp af mentale færdigheder og et åbent mindset 😉

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: