Bliver det alle gode gange tre til Kevin Rossel?

Foto: Boxengasse

Når Super GT-klassen i weekenden får sin debut på FDM Jyllandsringen er det med Kevin Rossel som mesterskabsførende efter to sejre i træk. Med skiftet til Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl har han fået det ønskede spark i den rigtige retning, og i skrivende stund ligner han et bud på en dansk mester anno 2019. Det oplagte spørgsmål er derfor om vejlenseren går efter et hattick i weekendens tredje afdeling af mesterskabet.

– Haha, et hattrick kunne være rigtigt rart, men det primære er at vi skal have en solid weekend og hente en masse point til mesterskabet, lyder det ydmygt fra Rossel, der også erkender at have en udfordring foran sig:

– Jeg har aldrig kørt et løb på Jyllandsringen før, og halvdelen af feltet har flere års erfaring deroppe, så der bliver lige lidt jeg skal have lært i en fart. Vi har haft en enkelt testdag på banen, hvor jeg synes at vi havde fin fart i bilen, og så har teamet jo masser af erfaring fra banen, bare med en anden bil. På den måde er jeg egentlig ikke så bekymret, men jeg kommer til at mangle lidt på det punkt.

Martin Andersen har meldt sig ind i topstriden efter en hård første løbsweekend – nu venter Jyllandsringen, hvor viborgenseren har masser af erfaring fra. Foto: Niklas Majgaard

Det er nemlig ikke givet at Rossel og det fynske racerteam skal stå på det øverste trin, når weekenden er slut. Super GT-feltet er hårdere end nogensinde, og både kører såvel som team har stor respekt for dét faktum:

– Man skal kæmpe for at komme til tops i den her klasse. Det var ret tydeligt på Ring Djursland, hvor vi i Q2 var elleve kørere inden for seks tiendedele af et sekund. Du får ingenting foræret, og det er super fedt – men det betyder at vi skal være skarpe hele tiden og sørge for at ankomme godt forberedt.


Og godt forberedt føler Kevin Rossel sig. Med skiftet til Team Flexlease.nu / Strøjer Tegl var håbet at flere års sekundære placeringer ville blive vekslet til sejre. Det blev det, og køreren selv er ikke i tvivl om årsagen:

– Det er bare et team, som ved hvad de laver. Og det er alle mand, der er sådan. John Nielsen har en utrolig viden om biler, aerodynamik og opsætning, og det gør at jeg kan slappe meget mere af og fokusere på at køre racerbil. Hidtil har jeg haft god fart, men det er smuldret for mig når elementerne skulle sættes sammen. Det er der kommet styr på nu, og resultaterne afspejler det ret fint.

Michael Christensen er endelig klar til sin Super GT-debut efter en lang forårssæson uden køretid. Foto: Christensen Motorsport

Og der bliver kamp om førstepladsen. Martin Andersen har efter en sløj sæsonstart fundet farten, og har nu meldt sig ind i kampen om topplaceringerne. Kørere som Noah Watt og Mikkel Mac har også farten og evnerne til at tage en finalesejr, så der er næsten garanti for et solidt løb i weekenden. Her støder to kørere også til feltet; Mikkel Bang Johnsen vender tilbage efter at have siddet over i årets to første løb, mens sidste års Legend Cars Cup-mester, Michael Christensen, endelig er klar til at få sin debut i klassen.

For de, som ikke planlægger en dag på Jyllandsringen vises Super GT live på Kanal 9 samt på streamingtjenesten Dplay.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: