Supertourisme-debut til Kevin Suenson

Foto: Kevin Suenson

Da Padborg Park-ejer og Supertourisme-promotor Tom Pedersen i sidste uge modtog et afbud til Night Race på Padborg Park i den kommende weekend, blev der handlet hurtigt. Night Race er årets største løbsweekend for Supertourisme-klassen, og så går det ikke at der er biler parkeret i garagen.

Løsningen befandt sig ikke mange meter fra Tom Pedersens skrivebord. Kevin Suenson befandt sig nemlig på Padborg Park, hvor han var godt i gang med at coache flere kørere fra Aquila Synergy Cup. Med et friskt tilbud om et sæde i årets største Supertourisme-race i hånden fik den unge sønderjyde travlt med at aktivere sit sponsornetværk:

“Tom Pedersen spurgte om det ikke var tid til at jeg fik prøvet et Supertourisme-løb, og det syntes jeg var en fed udfordring. Der var bare lige det med pengene, så jeg fik travlt med at få kontaktet mine sponsorer og samarbejdspartnere, som heldigvis alle var med på idéen – så nu er der noget af en udfordring foran mig”, fortæller Kevin Suenson, der primært begår sig i talentklassen Aquila Synergy Cup, som vi tidligere har omtalt her på sitet.

Skal ikke blande sig i slåskampene

Skiftet fra godt 90 hestekræfter og relativt simpel mekanik til en fuldblods racerbil med seks cylindre, sekventiel gearkasse og komplet racerundervogn skræmmer ikke Kevin Suenson. Udfordringen er de erfarne og dygtige konkurrenter:


“Jeg har tidligere testet en Porsche Cup-bil på Spa-Francorchamps, så de mange flere hestekræfter og avancerede teknik er jeg ikke så bekymret over. Selvfølgelig er der forskel, men jeg har prøvet hurtige biler før. Til gengæld er der masser af dygtige kørere i klassen, så hvis jeg kan være med midt i feltet er jeg ekstremt tilfreds!”, siger Suenson, som ikke har ambitioner om at skulle slås om podiepladser:

“Nej, det ville være dumt. Der er en fin kamp om mesterskabet, og den skal jeg ikke blande mig i. Mit fokus er at vise, at jeg kan køre stærkt i sådan en bil, og selvfølgelig gøre det så godt jeg nu kan – men med respekt for de faste kørere i klassen.”

På sigt håber Kevin Suenson at kunne tage karrieren til et højere niveau udenfor Danmarks grænser, eksempelvis i Porsche Carrera Cup og – langt ude i periferien – Le Mans. Mere nærværende kunne flere løb i Supertourisme-klassen også være en mulighed:

“Hvis mine sponsorer får blod på tanden efter weekenden, kan vi sagtens tage nogle flere løb i Supertourisme-klassen. Det er en fed klasse med nogle rigtig rå biler og en masse dygtige og erfarne kørere, så det vil også kunne udvikle mig som kører.”, slutter Kevin Suenson, inden de sidste forberedelser til onsdagens testdag skal klares.

Padborg Park Night Race køres lørdag d. 1. september fra kl. 9.30 til 22.00.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: