Frederik Schandorff vinder DTC-gadeløbet i Aarhus

Foto: Boxengasse

Det blev til den store triumf for Frederik Schandorff og hans familieteam, da DTC-klassen søndag eftermiddag afviklede de sidste fire kvalifikationsheats og finale på de aarhusianske gader. Finalen vandt Lamborghini-juniorkøreren efter et par tætte kampe med Ronnie Bremer, og for ham var sejren et positivt punktum på en god weekend:

– Finalesejren var lige prikken over i’et efter en rigtig god weekend. Det har egentlig bare fungeret rigtig godt for os, og bilen har kørt præcis som den skulle. Det er fedt lige at få lov at vise de andre, at jeg altså godt kan køre bil, fortalte Schandorff til Boxengasse kort efter det ternede flag. For søndagens store vinder er sejren en fortsættelse på et utroligt flot forår på de udenlandske racerbaner:

– Det har været et ret godt forår med en del sejre, og lige nu fører vi det asiatiske Blancpain-mesterskab, så at jeg kan komme hjem til Aarhus og vinde i DTC … det er vildt!

En anden tilfreds kører er Max Klinkby-Silver. Fynboen sluttede finaleheatet på tredjepladsen efter at have været godt med i alle weekendens løb. For ham er det gode resultat vigtigt af flere årsager – ikke mindst startuheldet ved åbningsløbet på Ring Knutstorp for et par uger siden:

– Sidste år havde jeg et kæmpe crash her på banen, og på Ring Knutstorp fik jeg også lidt knubs, så det er super rart at have vist at jeg kan være med hvor det gælder.


Max Klinkby-Silver var glad og lettet over sin tredjeplads. Foto: Boxengasse

Massive Motorsport-køreren har nydt det nye afviklingsformat, og der er positive vendinger til både officials såvel som konkurrenter:

– Det nye format er rigtigt spændende, også selvom det lige kræver noget tilvænning for os alle. Der har været lidt forvirring, men jeg synes at det er gået over al forventning. Der har været en rigtig fin respekt mellem kørerne i denne weekend, og der har været givet plads til hinanden, når der var brug for det. Det har været super!

Defekter og uheldige tilfældigheder ramte flere kørere

Flere kørere har måttet tage hjem fra Aarhus med uforrettet sag. Blandt andet Michael Markussen, som lørdag måtte udgå af tredje kvalifikationsheat med et ødelagt bagtøj. En fejl, som ikke løstes ved at montere et nyt – drivlinjen voldte det ambitiøse familieteam store kvaler søndag. Efter det sidste kvalifikationsheat besluttede mekanikerne endnu en gang at udskifte bagtøjet i den halve times pause før finaleheatet – og på trods af en ihærdig indsats måtte Markussen forlade banen før tid; igen med problemer med bagtøjet.

Michael Markussen led under tekniske problemer i weekendens løb. Foto: Boxengasse

Også Kasper H. Jensen kommer tomhændet hjem fra Strandvejen. Tekniske udfordringer med bilen har betydet at Massive Motorsport-køreren har kæmpet for at minimere skaderne.

– Bilen ville mig bare ikke i dag, lyder det grinende fra den forsvarende mester.

– Der var ingen balance i bilen, uanset hvordan jeg justerede bremsebalancen, så det var ret svært at vide hvor jeg havde bilen henne. Vi har fundet ud af, at der har været en utæthed i hovedcylinderen, og så giver det jo fin mening. Det har været en lidt hård weekend, men det er jo vilkårene en gang imellem.

Frederik Schandorff og Ronnie Bremer kæmpede bravt om førstepladsen i finalen. Foto: Boxengasse

Hvor Rune Staudt lørdag eftermiddag var i højt humør, var humøret efter søndagens løb mere afdæmpet. Da starten gik til femte kvalifikationsheat var det kun nordjydens venstre baghjul som ville afsted. Det forlod til gengæld bilen.

– Jeg ved ikke helt hvad der skete, men fælgen knækkede simpelthen støtteboltene og forlod hjulkassen. Det kostede lidt vigtige point til finalen, så det var lidt træls, fortalte han til Boxengasse. Det gik ikke meget bedre i finalen, hvor TV-kameraerne fangede bilen trillende ud af banen.

– Det var ret mærkeligt. Jeg satte bilen i tredje gear, og så gik den ud. Lidt efter, da jeg trillede væk, lagde jeg mærke til at “ignition”-knappen var slået fra – så måske er jeg kommet til at slå til den i min iver for at skifte gear … det er lidt mærkeligt. Men bilen fejler altså ikke noget, konstaterede Staudt.

Resultatet for DTC-klassen ved Classic Race Aarhus 2019

[su_csv_table url=”http://beta.boxengasse.dk/wp-content/uploads/2019/05/dtc.csv” delimiter=”;” header=”yes” responsive=”yes”]

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: