Kasper H. Jensen tog DTC-mesterskabet i sikker stil

Foto: Kim Gripping / Boxengasse

Allerede efter lørdagens Super Pole-konkurrence så det ud til at den midtjyske Stark Racing-kører havde sat sig for at vinde sit andet DTC-mesterskab i samme stil som han havde kørt sig i stilling til det i løbet af sæsonen. En stensikker førsteplads i Super Pole-konkurrencen viste at der ikke var mange sommerfugle i maven, selvom Lasse Sørensen og Team Flexlease.nu Strøjer Tegl-teamet havde fået synligt mere fart i bilen.

Underholdningsværdien var også høj, da Jensen og Sørensen i søndagens første heat udgjorde de to forreste placeringer i DTC-feltet. Efter godt halvdelen af løbet begyndte Sørensen at lukke det hul som var op til den førende, men med få omgange tilbage til mål knækkede bagvingen på hans bil, og reelt fjernede al downforce på bagvognen.

Efter en intens jagt gav bagvingen på Lasse Sørensens bil efter. Foto: Kim Gripping / Boxengasse

Om der var gang i Excel-arkene mellem dagens løb, som Kasper H. Jensen spåede i vores optaktsartikel, vides ikke, men det sidste kvalifikationsheat var ikke udpræget spændende. Begge mesterskabskandidater lå i toppen af feltet, men på en perlerække af biler, hvoraf ingen umiddelbart havde til hensigt at forsøge noget stort. Til gengæld sikrede Kasper H. Jensen sig tilpas mange point til at han ikke længere kunne nåes i mesterskabsstillingen – til stor jubel hos Massive Motorsport / Stark Racing, hvor guldjakkerne blev fundet frem, mens gylden folie blev trukket på mesterbilen.

Efter andet heat blev mesterbilen betrukket med guldfolie. Foto: Kim Gripping / Boxengasse

Det samme gjaldt i årets sidste DTC-heat, hvor Kasper H. Jensen cementerede sit mesterskab ved at vinde finalen foran Mikkel C. Johansen og Frederik Schandorrf. Igen blev det tydeligt for enhver; og nok mest for Lasse Sørensen, at denne sæson ikke har passet ind i nordjydens kram: Endnu en teknisk defekt gjorde en ende på færdiggørelsen af løbet.

– Bremsepedalen gik bare i bund, og så var der ikke mere at gøre, lød det fra en slukøret Lasse Sørensen, der ikke nåede at køre sin chance, som han ellers havde håbet.

– Der er ikke andet at gøre, end at komme igen næste år og gøre det bedre.

Det var en skuffet, men fattet Lasse Sørensen, som ikke kunne fravriste føringen i DTC-mesterskabet. Foto: Kim Gripping / Boxengasse

Med sit andet DTC-mesterskab i posen kunne Kasper H. Jensen afsløre, at der måske ikke havde været så meget ro på, som han havde forsøget at antyde op til weekenden:

– Nej, det har absolut ikke bare været fredeligt og roligt, og det er først nu at jeg begynder at slappe lidt af. Det er virkelig fedt, og vi har haft en forrygende sæson, fortæller han.

Der blev både jublet og sunget sange til ære for kameraet. Foto: Kim Gripping / Boxengasse

Lasse Sørensen var på forhånd sikret andenpladsen i mesterskabet, mens Frederik Schandorrf tog tredjepladsen efter sikker kørsel i weekendens finaleheat.

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: