Kasper H. Jensen vandt årets tredje DTC-afdeling

Foto: Boxengasse

Det blev Kasper H. Jensen, som søndag kunne kåres som vinder af årets tredje DTC-afdeling på FDM Jyllandsringen. Sejren kom efter et mildest talt begivenhedsløst finaleheat, hvor ni ud af blot ti startende biler nåede det ternede flag, og hvor kun meget få overhalinger blev forsøgt i løbet af de 12 omgange. Bag Kasper H. Jensen lå Ronnie Bremer, som på første omgang gik forbi Max Klinkby-Silver. Efter få omgange var samtlige kørere placeret med tilpas stor afstand mellem sig, til at enhver chance for overhalinger var passé.

De otte kvalifikationsheat bød ellers på både overhalinger og tæt kørsel, og beslutningen om kun at bruge det oprindelige banelayout til de indledende heat virker til at have været en sund beslutning, taget i betragtning at der ikke var mere end maksimalt 13 biler på banen ad gangen. Alligevel er der én grundlæggende udfordring med det nye format: det er helt umuligt for publikum at holde styr på hvem, der har gjort det godt, og hvordan den aktuelle pointstilling ser ud.

Action var der i de indledende kvalifikationsheats – men det er umuligt at finde ud af hvordan stillingen ser ud undervejs. Foto: Boxengasse

Christian Høgh fik ikke meget ud af sin lånebil efter lørdags crash. På trods af at have lavet en flot opkørsel fra 10. til sjettepladsen i finaleheatet, måtte han efter blot to omgange udgå med et defekt gearskifte. Han og teamet får travlt med at bygge deres egen DTC-racer op til næste løb, der til deres held først bliver Grand Prix Danmark i starten af september.

Med mere end to måneder til næste afdeling af DTC-mesterskabet kan man kun håbe at organisationen bag klassen får opfundet den dybe tallerken og genfundet magien. Det er ikke den løbsserie, som for år tilbage leverede hårdkogt racerløb med flyvende sidespejle, topkørere og unge talenter. I sin nuværende tilstand virker det mest som om, DTC blot venter på en undskyldning for at gå i hi og falde i en dyb søvn.

Christian Høgh fik ikke meget glæde ud af sin lånebil: Tekniske defekter forfulgte østjyden hele søndag. Foto: Boxengasse
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: