Julius Dinesen sikrer topplacering til Danmark ved FIA Motorsport Games

SRO_PR_MGB59I2026_2022.jpg
Foto: Julius Dinesen Racing
En fjerdeplads blandt verdens bedste Formel 4-kørere blev en realitet for den 15-årige Danmarksmester i Formel 4, da han søndag kørte finaleløbet i FIA Motorsport Games – motorsportens pendent til De Olympiske Lege.
Efter en udfordrende kvalifikation lørdag kørte Julius Dinesen sig frem til syvendepladsen i kvalifikationsløbet, som afgjorde startrækkefølgen til søndagens finaleheat. Et 30 minutter langt løb – cirka dobbelt så lang tid som i det danske mesterskab – som bød på masser af hårdkogt action og en dansk racerkører, som for alvor viste sit potentiale.
En god start gav racerkøreren fra Solrød Strand et godt udgangspunkt til at kæmpe sig frem i feltet, og med velovervejede manøvrer kæmpede han sig frem til fjerdepladsen efter en kirurgisk præcis manøvre på sin brasilianske konkurrent.
Herfra gik jagten på Spaniens bil på tredjepladsen, og selvom der var godt fire sekunders forspring at hente, tog Julius kampen op. Forspringet blev ikke helt elimineret, men med en fjerdeplads blandt verdens bedste Formel 4-kørere er målsætningen for deltagelsen opnået:
– Jeg havde håbet at ende blandt de syv forreste kørere, og det må jeg sige lykkedes. Fjerdepladsen gør altid lidt ondt, for ham foran fik en medalje med hjem … men når det er sagt, så føler jeg at jeg har vist Dannebrog og mig selv frem, og det var fedt at se at jeg kan måle mig med nogle af de bedste kørere, siger Julius Dinesen, som er yderst taknemmelig for at have fået muligheden for at være Danmarks repræsentant til FIA Motorsport Games:
– Det har været præcis så stor en oplevelse, som jeg havde forventet inden vi tog afsted. Lige fra åbningsceremonien til selve løbene har man slet ikke været i tvivl om at det her er et kæmpe arrangement. At være med til at vise dansk motorsport frem er stort, og det er en oplevelse som jeg aldrig glemmer.
Med et stort selvtillidsboost er Julius Dinesen klar til at deltage i den sidste afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab, som køres på Formel 1-banen Circuit de Barcelona den 12-13. november.
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: