Kasper H. Jensen og GMB Motorsport vinder TCR Denmarks første aftenløb

Foto: TCR Denmark/Kim Gripping/Niklas Majgaard/Boxengasse

TCR Denmarks første aftenløb nogensinde blev lørdag til et vigtigt slag i mesterskabskampen mellem GMB Motorsports Kasper H. Jensen og Mike Halder fra TPR Motorsport på Padborg Park.

Det hele endte i en ny sejr i det sønderjyske for Kasper H. Jensen, som igen har skabt sig en føring i det samlede mesterskab – men resultaterne flaskede sig omvendt også sådan, at Nicolai Sylvest og Green Development med et stabilt Nightrace i Padborg også har meldt sig ind i guld-duellen, der næste måned skal afgøres i sæsonfinalen på FDM Jyllandsringen.

Kasper H. Jensen trådte i karakter, da mørket faldt på – den dobbelte mester fører jagten på guldet i TCR Denmark. Foto: TCR Denmark/Niklas Majgaard

TCR Denmark åbnede lørdag eftermiddag med weekendens første heat, hvor Kasper H. Jensen kom godt afsted og aldrig så sig tilbage på vejen fra pole position til målflaget – og lige så relativt udramatisk det første heat til Nightrace blev – lige så meget drama kom der i det følgende lørdag aften.

Her startede Meteor Racings René Povlsen forrest, men han fik hurtigt selskab af Nicolai Sylvest, der fik en fantastisk start fra 4. position og skyder frem som toer, mens der hurtigt opstod ballade nede bagved, hvor Mike Halder og Kasper H. Jensen mødtes på 5. og 6. pladsen.

Her kom det flere gange til kontakt mellem de to, hvilket i sidste ende kostede begge parter en strafbane for trængning. Siden tabte Mike Halder terræn grundet en sivepunktering, og heatet endte derfor med, at tyskeren sluttede nede som nummer 12, mens Nicolai Sylvest vandt heatet og Kasper H. Jensen blev nummer seks.


René Povlsen holdt andenpladsen til det ternede flag, mens Insight Racings Jacob Mathiassen tog tredjepladsen efter en lang kamp med Michael Markussen.

Ny finalesejr til Kasper H. Jensen

Aftenens finale og ikke mindst TCR Denmarks første heat til dato helt i mørke endte med sæsonens anden sejr i Padborg for Kasper H. Jensen, der startede som nummer to efter Nicolai Sylvest.

Kasper H. Jensen jagter Nicolai Sylvest i starten af finalen.

Sylvest tog starten og kom godt afsted, men Kasper H. Jensen slap ikke den grøn/hvide Cupra og fik bragt sig i føring, mens også Mike Halder skød frem. Halder kørte sig frem fra sin start som nummer syv til tredjepladsen.

Halder kæmpede i slutningen af heatet med Sylvest, hvilket gav Kasper H. Jensen muligheden for at spole et lille forspring ud, men for Halder klappede muligheden for at tage andenpladsen ikke.

Det generelle podie – sejr til Kasper H. Jensen foran Nicolai Sylvest og Mike Halder.

Med sejren fører Kasper H. Jensen fortsat mesterskabet, nu med 366 point mod Nicolai Sylvest, der med 343 point er oppe som nummer to og Mike Halder, der med 342 point er nummer tre.

Med weekendens resultater er Nicolai Sylvest også tæt på U25-titlen i TCR Denmark – her fører han nu med 25 point ned til GMB Motorsports Gustav Birch, og der er i alt 39 point på højkant i årets sidste afdeling.

Jacob Mathiassen kæmpede videre med Michael Markussen og her Gustav Birch i heat 3 – med meget, meget varme forbremser.

Hattrick til René Povlsen i Trofeo

I Trofeo gjorde Meteor Racings René Povlsen rent bord med tre sejre af tre mulige og er knusende tæt på at kunne tage sit andet mesterskab i klassen.

Podiet i Trofeo – René Povlsen vinder foran Kenn Bach og Lars Højris i finalen.

Povlsen fører med 38 point over Kenn Bach og Allan Kristensen på en – igen – delt andenplads. Og med 39 point på spil til sæsonfinalen på Jyllandsringen skal Povlsen således blot score minimum ét point for at sikre titlen.

TCR Denmark kører sæsonfinale på FDM Jyllandsringen den 8-9. oktober.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: