“Kyllingesyge” udbrudt blandt danske racerkørere

Foto: Racehall A/S

27. december afholdes den 10. udgave af Racehall of Champions i Racehall Aarhus. Arrangementet lader ambitiøse hobbygokartkørere give den gas mod erfarne og kendte racerkørere – men i de sidste par år har det knebet med at få de danske racerkørere til at stille op.

Ifølge direktør for Racehall, Henrik Stærmose, kan der være tale om en omgang “kyllingesyge” blandt de danske kørere:

– Det lader umiddelbart til at de danske kørere simpelthen ikke tør stille op længere. Vi får mange kreative forklaringer på at de ikke lige kan dén dag – der er aftaler i kalenderen og andre ting som gør at de faktisk slet ikke må være der. Alligevel står de på tilskuerpladserne på selve dagen, griner han.

Den såkaldte kyllingesyge har tilsyneladende ikke spredt sig til udlandet endnu. Et par erfarne gokartkørere fra Holland har for længst meldt deres ankomst, ligesom polske Ayrton Walczak vender tilbage. Og selvom det er rart med det internationale snit, synes Henrik Stærmose at det er ærgeligt at de danske topkørere ikke stiller op:

– Det er jo en spildt mulighed for at brande sig selv foran hjemmepublikummet. Vi har så mange dygtige kørere derude, og selvom de gør det godt, så aner de færreste danskere hvem de er. Her er der endda mulighed for at hygge sig og give en god oplevelse til de motorsportsfans, som selv deltager, og hvem ved; måske er der en potentiel sponsor til stede på dagen?


Henrik Stærmose savner deltagelse fra de danske racertalenter ved det årlige Racehall of Champions – er de mon bange for ikke at slå til? Foto: Racehall

– For nogle år siden havde vi både Stoffel Vandoorne og Kevin Magnussen med i feltet. De havde begge en hyggelig dag, og det gav noget særligt til stemningen at have et par spirende stjerner med i feltet.

Kom ud af busken!

Ét dansk stjernefrø er dog tilmeldt Racehall of Champions. GT4-køreren Nicolaj Møller Madsen er klar til start, og dét glæder Racehall-direktøren:

– Det er fedt at Nicolaj har luret den. Han er en hurtig kører og har et hyggeligt væsen, og så er han godt klar over at hans sponsorer gerne vil have al den eksponering, han kan give dem. Og det betyder intet om han vinder eller ej – arrangementet handler mest af alt om at have det sjovt med sporten!

Opfordringen til de danske racerkørere fra Henrik Stærmose er derfor klar:

– De skal komme ud af busken og bakke op om arrangementet. Man vinder ingen racerløb, hvis ikke man stiller til start!

Racehall of Champions afholdes i Racehall Aarhus den 27. december 2019 og byder på både korte sprintløb inddelt i vægtklasser og et tre-timers langdistanceløb med kørerskifte. Tilmelding kan klares på www.racehallofchampions.dk

Du kan også vinde en plads i feltet i denne weekends adventskonkurrence på vores Facebook-side:

https://www.facebook.com/boxengasse.dk/posts/2855808634481434

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: