Masser af motorsport i weekenden

Vi har samlet et overblik over al den motorsport du kan finde i denne weekend. Noget af det kan du endda fange online, hvis du har prioriteret havearbejde og strandture med familien (ikke et ord om tøffelhelte her, red.)

Dansktop i de norske fjelde

Toppen af poppen – eller i hvert fald DTC-feltet, Formel 4-talenterne og DS3 Cup er draget til Rudskogen Motorsenter i det østlige Norge. Banen er efter en omfattende renovering for nogle år siden blevet et yndet mål for danske baneklasser, da baneforløbet og hele setuppet omkring banen er professionelt og giver en dejlig kontrast til de små danske baner.

Rudskogen ligger halvanden til to timers kørsel sydøst for Oslo, og der er overnatningsmuligheder i Rakkestad eller i Sarpsborg, som ligger lidt længere sydpå. Det er sikkert også muligt at tage en overnatning på banen, hvis du har campingudstyret i orden.

Hele lørdagen streames der live fra DTC’s Youtubekanal, så her er der da mulighed for at få lidt tiltrængt alenetid i skyggen. Kanalen finder du her: https://www.youtube.com/user/DanishThundersport/


Her finder du Rudskogen:
Motorsportveien 180, 1890 Rakkestad, Norge

Bonusinfo: Halvdelen af Boxengasse er sluppet løs i de norske fjelde i weekenden. Ser du derfor en yngre mand iført Canon-kamera og selvlysende vest, formentlig i færd med at indtage en Urge, kan du roligt hilse på… 

Mere dansk, denne gang i Tyskland

På Lausitzring er både 1600 Challenge og Yokohama Super Cup-klasserne i aktion. Det imponerende baneanlæg indeholder både en ovalbane og flere andre udgaver, og med beliggenhed mellem Berlin og Tjekkiet er det et oplagt pitstop på vejen hjem fra f.eks. Prag. Selvom det nok ikke ligefrem får dig helt op ad stolen at sidde på tribunen og se en Suzuki Swift køre race mod en Peugeot 106, så er der også den tyske pendant til det hjemlige DEC (Danish Endurance Championship, red.), nemlig DMV NES 500-serien. Her er der også deltagelse af det danske team, Legend Motor Co. med Frederik Vodder, Mikkel C. Henriksen og Nikolaj Spiegelhauer bag rattet.

Her finder du Lausitzring:
Lausitzallee 1, 01998 Schipkau, Tyskland

MotoGP på Sachsenring

Ikke langt fra Lausitzring – et stenkast syd for Leipzig – køres der i denne weekend den tyske afdeling af MotoGP-mesterskabet på Sachsenring. Er du til tohjulede vanvidsmaskiner med endnu mere vanvittige ryttere, så ved du også at MotoGP svarer til Formel 1 på motorsportsskalaen.

Løbet kan også ses online på MotoGP’s hjemmeside. Det koster dog €9,99 for et enkelt løb, men det kan være godt givet ud for lidt kvalitetstid…

Her finder du Sachsenring:
Hohensteiner Str. 2, 09353 Oberlungwitz, Tyskland

Goodwood Festival of Speed

England er et dejligt land med skønne motorsportstraditioner. Og som vi berettede i går, er der virkelig noget at se på under Goodwood Festival of Speed. Det ligger i det sydlige England tæt ved Portsmouth, så hvis du er på dén side af vandet for at se på Stonehenge, er der blot en time og fyrre minutters kørsel derfra. Billetterne kan efter sigende stadig købes ved indgangen, men de er pebrede. Det skulle dog være investeringen værd.

Goodwood Festival of Speed kan også følges online hele weekenden på deres Youtube-kanal: https://www.youtube.com/user/goodwoodtv

Her finder du Goodwood Circuit:
Goodwood Motor Circuit, Chichester, PO18 0PH, Storbritannien

DTM og Formel 3 på Zandvoort

Perfekt til badeferien! Zandvoort ligger på den hollandske kyst, kun en halv time fra Amsterdam. Hvis ikke man har været der, tror man næppe på at der er fantastisk flotte badestrande og et virkeligt lækkert klima – men det er nu engang tilfældet. Det er et rent paradis for børnefamilier, så indlogér familien på et af de mange fine badehoteller og gå (jeps, banen er i gåafstand til stranden, red.) over og se racerløb!

At det så lige i denne weekend er DTM som huserer på banen, gør det næppe mindre sjovt at kigge forbi. Fede racerbiler som kan sige noget, krydret med den næste generation af F1-stjerner i F3-klassen.

Hvis du sidder hjemme i sofaen eller i campingvognen (eller bare har tilstrækkelig dækning på telefonen), kan du se løbet her: https://www.dtm.com/en/live-experience

Her finder du Zandvoort:
Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041 KP Zandvoort, Holland

Toppen af standardvognsræs – WTCR

Hvis du er klar på en smutvej på vej til – eller hjem fra – Italien eller Kroatien, så indstil GPS’en efter Slovakiaring. Ikke langt fra Østrigs østligste grænse har WTCR (tidligere WTCC, red.) slået sig ned for weekenden. TCR-bilerne har med stor succes indtaget hele verdens touringcar-scene efter en årrække hvor omkostningerne steg uproportionelt med underholdningsværdien i de gamle reglementer. I dag finder du både Peugeot, Honda, Audi, Hyundai og VW på startlisten – rundt i de regionale mesterskaber finder du også Alfa Romeo, Opel og Ford, blot for at nævne nogle.

Blandt kørerne er også et par gamle kendinge fra “det gamle DTC”; James Thompson, som tilførte en del kulør til serien, da han kørte for Hartmann Honda Racing, og Thed Björk, som i år har fået tilladelse af Volvo til at køre for Hyundai.

Slovakiaring er ikke bredt kendt, men har i mange år lagt asfalt til både to- og firehjulede løb på ret højt plan.

WTCR-løbet kan ses på Eurosport.

Her finder du Slovakiaring:
930 02 Orechová Potôň, Slovakiet

Storbyferie i New York? Long shot, men der er da Formel E…

Okay, okay. Hvad er odds’ene lige for at en af vores læsere er taget til New York i lige denne weekend? Men HVIS der er, så er der faktisk sæsonafslutning i Formel E – altså de der støvsuger-motoriserede formelbiler, som kun kører rundt på bybaner. Det skulle til gengæld være noget af et show, og med to kørere som kan snuppe mesterskabet – DS Virgin Racings Sam Bird og Techeetah’s Jean-Eric Vergne – er der lagt i ovnen til race. Lydløst, måske, men race er jo race!

Løbet vises på Eurosport, hvis du ikke lige i er nærheden af Brooklyn…

Alt om Formel E i New York:
http://info.fiaformulae.com/en/new-york-city/

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: