Aprilsnar: Morten Dons etablerer professionelt cykelhold

Foto: STEP Pro Cycling

Opdateret 2. april 2020: Det var naturligvis en aprilsnar fra Boxengasse-redaktionen! Tak til alle I, som dumpede i med begge ben!

Næste år bliver et stort cykelår i Danmark. Med Tourens første etaper afholdt på danske veje forventes et stort fokus på cykelsporten herhjemme, og det har givet den tidligere European Le Mans Series-kører Morten Dons blod på tanden.

Fra 2021 får STEP Pro Cycling således sin debut på de danske landeveje; nærmere betegnet ved DM for holdkørsel. Det er første skridt på vejen mod i 2027 at blive det første vestjyske cykelhold, der kører ind på Champs Elysée som del af Tour de France-feltet.

“Landevejscykling minder på flere punkter om langdistancerace. Det er fysisk krævende, stiller krav til strategi og samarbejde, og især teamdelen synes jeg er fascinerende”, fortæller Morten Dons, der trods sin manglende erfaring som cykelrytter tror på at erfaringerne fra de internationale racerbaner kan give cykelholdet en stor fordel.

Morten Dons glæder sig til at komme i gang med sit nye projekt. Foto: Ranslirpa Media

Det bliver nemlig i stor udstrækning personale fra motorsportens verden, som bliver tilknyttet cykelholdet. STEP Pro Cycling er ikke et projekt, som går i andres fodspor, forsikrer Morten Dons:


“Jeg har researchet på det her projekt i et par år nu, og det er tydeligt for mig, at cykelsporten er utroligt indspist og fyldt med interne intriger. Som jeg ser det, kan vi med friske øjne og et åbent mindset overraske med hidtil usete metoder og løsninger”, siger Dons, som blandt andet har indgået aftaler med engelske og belgiske racerteams om at drive teamets tekniske indsats.

Morten Dons har tidligere haft stor gavn af cykelsporten. Her under en træningslejr med RLR Msport. Foto: Ranslirpa Media

Morten Dons har ikke selv planer om at skulle på cyklen, og da projektet stadig er i et tidligt stadie, har han heller ikke fundet ryttere til holdet endnu. Men teamejeren håber at kunne tiltrække stærke personligheder til sit nye projekt:

“Vi er ikke kommet for at blive nummer to, og jeg tror at vores model vil tiltrække både talentfulde ryttere og racerkørere, som måske ser større muligheder for en professionel karriere på cykel end i en racerbil. Som professionel cykelrytter kan du rent faktisk få løn for at arbejde, og tempoet er lidt et andet, så jeg tror at mange racerkørere kan nå langt her.”

Mere detaljerede planer for STEP Pro Cycling bliver offentliggjort snarest.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: