Rallykører slutter sig til Grand Prix Danmarks TCR Scandinavia-løb

Foto: Foto: GM Motorsport Danmark / Jokum Tord Larsen

Så er der efterhånden samling på tropperne til weekendens svenske gæstevisit fra TCR Scandinavia ved Grand Prix Danmark. De to DTC-veteraner Casper Elgaard og Martin Jensen har meldt deres comeback til weekendens løb, som får flere danskere på plakaten:

I dag, onsdag, har en ny dansker sluttet sig til. Det er Marco Gersager, som til den kommende weekend for en stund skifter rally ud med baneracing. Gersager kommer til start i den Hyundai i30 TCR-racer, som Team Hyundai Denmark normalt kører langdistanceløb med i Creventics 24HSeries, men til weekenden har Søren Jönsson og Jan Engelbrecht altså givet rattet videre til rallykøreren.

– Det bliver en helt ny udfordring og weekend end det, jeg er vant til. Det er en helt ny kørestil. Banen er så meget bredere end en rallyprøve, så der bliver meget omstilling uanset hvordan jeg vender og drejer det, forklarer Marco Gersager.

Han har allerede testet bilen tidligere i år, og testene på henholdsvis Sturup Raceway i Skåne og senest på Padborg Park har givet motivationen til, at han nu kaster sig over den noget anderledes opgave:

– Jeg fik et super fedt indtryk af bilen lige fra start. Alt er bare fedt på sådan en TCR-racer. Det er en rigtig racerbil, som styrer godt og bremser godt. Og der er godt med power. Jeg synes det er en god bil, og faktisk var det ikke så svært at omstille sig fra rallybilen – jeg vil kalde det en glidende overgang, forklarer han.


Lang optakt

At det nu er blevet til aftalen om en TCR-debut til Gersager, har været et stykke tid undervejs. Venskabet mellem Marco Gersager og Team Hyundai Denmark er efter hånden nogle år gammelt, men alt er først lige kommet på plads, forklarer han:

– Jeg har kendt Jan og Søren i en del år efterhånden, og først opstod muligheden for en test. Siden er det så blevet til muligheden for at køre løbet her i weekenden, og det er jeg ekstremt spændt på. Det er en fed chance at kunne køre det første TCR-løb på dansk grund. Det bliver i denne omgang en engangsforestilling, men jeg er virkelig beæret over at få muligheden. Tror alle drømmer om at kunne få chancen for at gøre noget som det her – så vi må ud at se, hvad det rækker til, forklarer han.

https://www.facebook.com/www.gmmotorsport.dk/posts/2885087961519470

https://www.facebook.com/TCRScandinavia/posts/374118353260440

Casper Elgaard gør comeback med Honda

Casper Elgaard gør comeback med Honda

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: