Debutanter i tagrenderæs

Foto: Boxengasse

For en stor del af kørerne i TCR Denmark er denne weekends løb ved Copenhagen Historic Grand Prix deres første oplevelse med den københavnske bybane. Kombinationen af en ny bane uden testmuligheder og de truende betonklodser i hver side af banen er for nogle kørere grænseoverskridende – og for andre er det bare sjovt.

For René Povlsen har oplevelsen indtil videre været positiv:

– Det er lettere end jeg havde frygtet. Jeg var lidt skeptisk over det hele, for hverken Allan eller jeg har kørt her før. Det taget i betragtning synes jeg at det er gået okay, fortæller chaufføren fra Meteor Racing, som i tidtagningen satsede på slicks – og måtte i pit for at omgøre sin beslutning:

– Vi kørte ud på slicks, og jeg tog en ekstra omgang da de andre kørte ind for at skifte til regndæk, og det var en stor fejl. De første nåede at sætte fornuftige omgangstider inden banen blev til en skøjtebane, så jeg fik ikke ret meget ud af det.

René Povlsen er positivt overrasket over den københavnske bybane. Foto: Boxengasse

For Gustav Birch er banen på Bellahøj blot endnu et element på listen af nye ting, der skal prøves i denne sæson. Juniorkøreren fra Brian Madsen Sport havde sommerfugle i maven før det gik løs, men det har han siden kompenseret for:


– Jeg var lidt nervøs for det hele i starten, men jeg er faktisk ret glad for banen. Jeg syntes det var lidt spændende første gang vi kom ned ad pitlangsiden, for det var svært at se præcis hvor langt betonklodserne gik ud. Bilen hopper også en del i forhold til på de almindelige baner, så det kræver lidt tilvænning, fortæller han.

Gustav Birch (t.h.) gennemgik banen minutiøst med Casper Elgaard inden fredagens første træning. Foto: Boxengasse

Sommerfugle i maven var også noget, Kenn Bach kunne nikke genkendende til efter sine første omgange på banen. Efterfølgende er det dog gået ganske fornuftigt for den aalborgensiske Trofeo-kører:

– Min sportscoach sagde at min puls var væsentligt højere i første træning end i de efterfølgende sessioner, og det kan jeg godt forklare: Første gang, man skal ud på banen i det betonhelvede, dér er der godt nok nerver på!

Selvom det øjensynligt er gået ret glat for Honda-køreren er det alligevel med en vis erkendelse af risikoen, når hjelmen kommer på og bilen kører på banen:

– Hver gang, vi kommer i mål efter en session, er jeg egentlig bare glad for at være kommet helskindet igennem. Der er noget tilvænning i det her; dem, som har været her før, er jo sekunder hurtigere end os andre fra start. Jeg tror at tempoet kommer med omgangene, så det gælder bare om at komme afsted, fortæller han.

Endnu et veloverstået heat uden buler! Kenn Bach gør god figur i København på trods af manglende erfaring med banen. Foto: Boxengasse

Til finalen i TCR Denmark ved Copenhagen Historic Grand Prix starter Kenn Bach på femtepladsen som bedste Trofeo-kører. I pole position er Kasper H. Jensen foran Nicolai Sylvest og Casper Elgaard.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: