Kasper H. Jensen blev den første danske TCR-vinder

Foto: Boxengasse / Kim Gripping

En stærkt kørende Kasper H. Jensen skrev sig søndag ind i dansk motorsportshistorie, da han vandt det første finaleheat i TCR Denmark – og samtidig tager han fra FDM Jyllandsringen som førende i den samlede stilling af mesterskabet.

Racerkøreren fra Hinnerup har weekenden igennem vist at både fart og konsistens var til stede, og med en knivskarp start på finaleheatet kunne Nicolai Sylvest aldrig rigtigt sætte et angreb ind på Honda-køreren.

– Vi kan ikke klage. Det var bedre end vi havde forlænget. Vi tager rigtig meget viden med herfra. Nu kender vi vores styrkeforhold og hvor vi skal forbedre os. Det har været en god weekend, fortæller Kasper H. Jensen, som i dag har annonceret at han fortsætter sammen med Massive Motorsport i 2021-sæsonen.

Dagens højdespringer er uden tvivl Jacob Mathiassen, som efter en teknisk udfordrende kvalifikation startede søndagens første heat fra bagerste position. I finaleheatet tog racerkøreren fra Hobro tredjepladsen i sin Alfa Romeo Giulietta TCR trods pres fra Martin Andersens Hyundai i30N TCR.

Jacob Mathiassen startede bagerst i første løb – og sluttede på tredjepladsen i finaleheatet. Foto: Boxengasse / Kim Gripping

Michelle Gatting fik en brat afslutning på sin løbsweekend, da hun fik bremsesvigt på baglangsiden. Allan Kristensens VW Golf GTI TCR blev en ufrivillig stødpude, men begge kørere kom ud af bilerne ved egen hjælp. Ingen af dem kom dog på banen igen til finaleheatet.


Hvis der har været tale om overraskelser ved det første løb i TCR Denmark, så må det være René Povlsen, som i sin VW Golf GTI TCR endte med at rydde bordet i Trophy-klassen for kørere over 40 år. Sidste års Yokohama Super Cup-mester har ellers ikke gjort meget væsen af sig, men med femte hurtigste omgangstid i kvalifikationen gjorde han sig allerede positivt bemærket lørdag eftermiddag. Den gode stil fortsatte søndag, hvor han endte som bedste Trophy-kører i alle tre heat.

René Povlsen overraskede de fleste ved at være bedste mand i Trophy-klasse. Foto: Boxengasse / Kim Gripping

Jan Magnussen var sidste mand der så det ternede flag efter tekniske problemer med hans VW Golf GTI TCR:

– Vi tager mange ting med herfra. Jeg er positiv over det gode race, hvor vi fik kæmpet om pladserne og byttet lidt maling. Der knækkede et spændebånd på en slange til turboen, så der måtte jeg lige en tur i pit, og det er bare drønærgerligt. Jeg er til gengæld glad på Nicolais vegne og det super flotte resultat han sluttede af med. Vi kommer stærkt tilbage i september!

Boxengasse vender tilbage med opfølgende historier og et omfattende billedgalleri i de kommende dage – stay tuned!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: