F2: Abu-Dhabi – Piastri med en stærk fredag

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Oscar Piastri of Australia and Prema Racing (2) drives during practice ahead of Round 8:Yas Island of the Formula 2 Championship at Yas Marina Circuit on December 10, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Foto: Lars Baron/Getty Images

For blot fem dage siden, var Formel 2-feltet vidner til et vanvittigt løb på banen Jeddah i Saudi-Arabien. Nu gælder det sæsonfinalen, hvor Oscar Piastri forsøger at sikre sig mesterskabet endeligt.

Christian Lundgaard havde godt fart i raceren i træningen, men måtte tage til takke med en 12. plads i kvalifikationen. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Træningen – Top tre adskilt af 0,035 sekunder
Oscar Piastri har op til flere chancer for at sikre sig mesterskabet i sæsonfinalen, men han får dog kamp til stregen, hvis man kigger på resultatet i træningen. Jack Doohan var blot 0,021 sekunder efter Piastris hurtigste tid, mens danske Christian Lundgaard kun var 0,035 sekunder efter Piastri.

Præcis som på Jeddah, var det de to MP Motorsport-racere som var først rundt med en gældende tid. Det var dog ikke to prangende tider Clement Novalak og Jack Doohan satte på dette tidspunkt, da Novalak, som var hurtigst af de to, kom over stregen efter hele 1:59.442. Doohan kom dog hurtigt efter det og efter første kvalifikationsforsøg var han i front med tiden 1:37.702.

Christian Lundgaard var kort efter første mand til at sætte en tid under 1 minut og 37 sekunder, hvortil Piastri dog kun en enkelt omgang senere, var 0,005 sekunder hurtigere end danskeren.

Banen blev gradvist bedre og bedre som træningen forløb, og der var derfor lagt op til en spændende kvalifikation senere på dagen.


Oscar Piastri øjner mesterskabstitlen, og han har mulighed for allerede at sikre den i morgen, lørdag. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Kvalifikationen – Piastri forøgede mesterskabsføringen med fire point
Den unge australske Alpine akademikører forsatte hvor han slap tidligere på dagen, i front for feltet med endnu en hurtig tid på 1:35.077 sekunder. Modsat gik det danske Christian Lundgaard som var godt med i front i træningen, men sluttede næsten et sekund langsommere end Oscar Piastri, dette sikrede ham en tolvte startposition til både lørdagens første sprintløb og søndagens feature løb.

Den australske mesterskabsførende Piastri sikrede sig med den femte pole-position i streg, fire yderligere vigtige point til mesterskabet. Det meste af feltet forbedrede dog deres tider gradvist i det andet forsøg, da banen blev bedre og bedre som mørket faldt tungere.

Oscar Piastri er 55,5 point foran Robert Shwartzman, nu hvor australieren har sikret sig fire værdifulde point efter kvalifikationen. Der er 65 tilgængelige point over en Formel 2-weekend i det format der køres pt., så det bliver en svær opgave for den unge russer at fravriste mesterskabet ud af de australske hænder.

Se med når feltet kører på banen kl. 9:20 dansk tid.

Det endelige resultat for træningen

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited

Det endelige resultat for kvalifikationen

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: