F2: Barcelona – Drugovich dominerede – Vesti sikrede points

Foto: Lars Baron/Getty Images

Kvalifikationen – Vesti i top-3!
Jack Doohan sikrede sig i går sin anden pole position i Formel 2, da han med tiden 1:28.612 satte den tid de 20 resterende kørere skulle forsøge at slå. De to som kom tættest på det var Jüri Vips og Frederik Vesti.

Vips havde al god grund til at imponere fredagens session, da han i denne weekend lånte Sergio Perez’ RedBull racer i den frie træning.

Frederik Vesti fandt også pludseligt farten i ART Grand Prix raceren, som indtil nu i denne sæson ikke har performet på det niveau Frederik Vesti har ønsket. Denne gang strøg han dog til en tredjeplads fra 17. pladsen, og sikrede sig dermed en startposition i anden startrække i søndagens løb. Han startede lørdagens løb i ottende startposition.

Felipe Drugovich sejrede i weekendens første løb, foran Iwasa og Sargeant. Foto: Bryn Lennon – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Sprintløbet – Drugovich dominerede – Vesti med point
Brasilianske Felipe Drugovich skulle egentlig have startet i pole position i lørdagens løb, men en straf for a blokere en anden kører, kastede ham tilbage til fjerde bås. Calan Williams havde derfor al mulighed fra pole position i dagens løb, men sådan skulle det ikke gå.

Den unge Williams stallede, da feltet skulle up på formationsomgangen. Han blev dog hurtigt skubbet tilbage i pitten, og fik i de sidste sekunder gang i raceren, så han kunne starte løbet fra pitlane. Langt fra den pole position han befandt sig i to minutter forinden.


Ralph Boschung stillede ikke til start, da han har måtte trække sig fra resten af løbsweekenden med smerter i nakken. Allerede efter Imola-løbet konstaterede han, at smerterne var enorme. Efter denne weekends træning, blev den tunge beslutning dog taget, at weekenden var ovre for hans vedkommende.

Roy Nissany var første mand til at spinne rundt i løbet, præcis samme sted som Charles Leclerc i Formel 1 kvalifikationen. Der skulle dog ikke mere til end lidt hjulspin før han var på rette kurs igen.

Værre gik det for Jüri Vips da han spandt rundt. Det blev det endegyldige punktum for hans løb, præcis som featureløbet på Imola. Dette frembragte en meget tiltrængt safety car, for de kørere som havde overophedede dæk som sled sig ned alt for hurtigt på den 43°C varme asfalt.

Da løbet igen fik grønt flag, skete der ikke yderligere. Først da Jake Hughes begyndte at kæmpe med slidte dæk, blev der vendt rundt i stillingen. Hele feltet kom lettere forbi end briten ville have ønsket det, og måtte med en enkelt omgang tilbage, se sig nødsaget til at parkere raceren i garagen.

På podiet var: Felipe Drugovich (P1), Ayumu Iwasa (P2) og Logan Sargeant (P3).

Frederik Vesti sluttede løbet på syvensepladsen og sikrede sig dermed 2 point.

Husk at se med i morgen kl. 11:35 dansk tid, hvor Vesti starter i tredje position!

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasseog på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Resultatet for kvalifikationen

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited

Resultatet for sprintløbet

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: