F2: Barcelona – Vesti på podiet i featureløbet!

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Dagens featureløb er netop overstået, og det med det danske flag på podiet! Frederik Vesti har fundet farten i ART Grand Prix raceren. Felipe Drugovich sejrede i gårdagens sprintløb, og nappede altså endnu en topplacering i det netop overståede løb.

Han har derfor indkasseret en stor mængde points til mesterskabet, efter denne weekend på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Efter en god start fra både Doohan og Vesti, satte de hurtigt Vips af, som efterfølgende blev samlet of af det resterende felt. Allerede efter første sving befandt Vesti sig på andenpladsen.

Norske Dennis Hauger fik en ringe start og mistede seks placeringer på blot første omgang. Det viste sig dog at være efter et sammenstød i den sidste chikane inden start/mål-langsiden, som havde skadet både frontvinge, gulv og højre bagdæk. Han kunne dog fortsætte løbet helt til målflaget.

Felipe Drugovich tog to ud af to mulige sejre i Barcelona denne weekend. Foto: Clive Mason/Getty Images

Jehan Daruvala udgik på fjerde omgang, da raceren mistede al moment og efterfølgende holdt stille midt på banen. Iwasa nåede ikke at registrere Daruvalas tabte motorkraft, hvilket kostede ham en ny frontvinge. Men da Daruvalas strandede racer bragte Bernd Mäylander i spil, kunne Iwasa skifte den og minimere tabet af tiden i pitten.


Få omgange senere, kunne feltet dog igen køre ræs. Herefter gik der ikke længe, før flere i feltet ville have nye dæk på. Vesti kørte i pit på 11. omgang, i håb om at undercutte Doohan, som på daværende tidspunkt førte løbet. Han kom tilbage på banen i 11. position, bag en lang række som endnu ikke havde været i pit.

Da Dennis Hauger havde kæmpet sig op på sjettepladsen, forsøgte han at forsvare sig mod Olli Caldwell. Han forbremsede sig dog og måtte en tur igennem gruset før han igen var på asfalten. Det kostede ham to placeringer og meget beskidte dæk, da både Caldwell og Doohan kom forbi.

Det var først på 25. omgang, at Vesti igen kunne ses i toppen af stillingen og med et podie i øje.

Marino Sato tog samme tur gennem gruset som Hauger tidligere i løbet, men det betød dog ikke alverdens, da han allerede var udenfor pointene.

På podiet var Felipe Drugovich (P1), Jack Doohan (P2) og Frederik Vesti (P3).

Frederik Vesti fik badet Felipe Drugovich godt og grundigt med boblerne på podiet. Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited

Flere kørere var efter løbet kaldt til stewards, heriblandt også Frederik Vesti. Det var en fejl under et pitstop, som endte med at koste teamet en bøde på 1000 Euro, samt risikoen for at modtage en fem placeringers straf, såfremt lignende skulle ske igen resten af sæsonen.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasseog på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Resultatet for løbet

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: