F2: Monaco – Drugovich rejste sig som en føniks i featureløbet

Foto: Clive Mason/Getty Images

Det sidste Formel 2 løb er netop afsluttet, og det med brasiliansk nationalmelodi til podieceremonien. Felipe Drugovich sikrede sig den tredje sejr på de sidste fire løb, hvilket gør at han nu er 32 point foran i mesterskabet.

Løbet – Regnen kom aldrig
Det mange måske havde gået og glædet sig til, blev aldrig en realitet. Den lovede regn kom aldrig, og løbet blev derfor afholdt i tørvejr og høj sol. Kørerne bagerst i feltet kunne derfor ikke få udbyttet af pludselige regnskyl.

Det kunne kun blive en bedre dag for Drugovich, end det lørdagen bød brasilianeren. Læs om hans uheldige lørdag i vores løbsrapport her. Han startede i pole position, med Theo Pourchaire ved sin side og Jack Doohan bag sig.

Frederik Vesti startede løbet i 16. position.

Roy Nissany stallede på vej ud på formationsomgangen. Hans 11. startposition blev dermed til en start fra pitlane. En umulig opgave i Monacos gader, især fordi den lovede regn aldrig kom.


Alle kom igennem første sving. Drugovich fik en god start, ligeledes fik Hauger som vandt gårdagens løb. Lawson som startede i femte position, fik en elendig start og var helt nede på 20. pladsen da første omgang var kørt.

Uanset hvor meget han prøvede, kunne Theo Pourchaire ikke komme forbi brasilianske Felipe Drugovich i dagens løb. Foto: Clive Rose/Getty Images

Roy Nissany fik en Drive Through straf for en hændelse på gridden da han var ved at blive skubbet tilbage i pitten. Han udgik dog af løbet da han kørte i pit for at tage straffen. Det var som om at Nissany havde fået Drugovichs plads ved dommerne i går, da Nissany blev undersøgt for utallige brud på reglerne i pitten.

Amaury Cordeel parkerede raceren i autoværnet præcis samme sted som Drugovich i kvalifikationen. Han kørte dog raceren helt op til pitlane udkørslen, så den hurtigt kunne komme af vejen.

Det blev præcis det kørerne havde ventet på. Safety car skulle på banen, og det betød at de som endnu ikke have pittet, kunne gøre det uden at miste for meget tid. Drugovich og Pourchaire kørte begge i pit. Begge teams koksede i pitstoppene, dog mest MP Motorsport med Drugovich’ racer. De kunne dog ikke komme ud af pitlane med det samme, da Cordeels racer var ved at blive skubbet på tværs af pitlane udkørslen.

Novalak endte endnu engang et løb i Monaco i barrieren. Derfor skulle Bernd Mayländer igen på arbejde, blot få omgange efter det grønne flag. Liam Lawson havde forsøgt sig indenom i hårnålen, men bagenden slog ud da han gik på gassen, hvilket brækkede styretøjet på Novalaks racer og sendte ham i væggen. Det var anden gang i denne weekend, at en anden kører sørgede for at slutte Novalaks løb.

De sidste 10 omgange var tæt løb mellem Drugovich og Pourchaire i front, specielt efter DRS igen måtte bruges.

Liam Lawson udgik med en teknisk defekt da der var fem omgange tilbage.

På podiet var, fra venstre: Theo Pourchaire, Felipe Drugovich og Juridisk Vips. Foto: Eric Alonso/Getty Images

Calan Williams mistede to pladser ind i pool sektionen, da Daruvala kæmpede sig forbi. Sargeant udnyttede situationen og kørte med forbi Williams. Iwasa ville dog også forbi Williams og tage det sidste point med hjem. Det lykkedes dog ikke, og Iwasa kørte begge biler ud af løbet i hårnålen på sidste omgang.

På podiet var Felipe Drugovich (P1), Theo Pourchaire (P2) og Jüri Vips (P3).

Frederik Vesti så målflaget som 14. mand på banen.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasseog på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

 Resultatet for løbet

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: