Finalen blev svær for Signe Pejs Ørnbøll på Le Mans

Foto: -

Masser af læring og et stort finale-comeback under svære forhold blev facit for Signe Pejs Ørnbøll efter weekendens IAME Ladies Cup på Le Mans. 

Hele weekenden var gokartkøreren fra Viborg Motor Klub med i den helt skarpe ende af feltet, men måtte til sidst se et sammenstød i starten af en regnfyldt finale blive dyr. For efter en hel uge i tørvejr og sol på Le Mans, så begyndte regnen at falde søndag morgen, og Signe måtte ligesom alle andre på den franske bane lægge alt om.

– Vi havde slet ikke kørt i regnvejr på Le Mans, og fik derfor kun en kort træning søndag morgen til at finde rytmen. Det gav godt nok nogle bekymringer til finalen. Her startede jeg som nummer fem og fik egentlig en fin start, men så blev jeg ramt fra siden og sendt ud i græsset, siger Signe Pejs Ørnbøll.

Men det blev også starten på et stort comeback, tilføjer hun:

– Sammenstødet kostede en tur helt ned bagerst i feltet, hvilket var en træls streg i regningen. Men så må man jo køre sig op, og jeg endte som nummer 11 af 28 i finalen. Det var ikke den slutning, jeg havde håbet på – men jeg tager en masse læring og en god oplevelse med mig videre, forklarer hun.


Signe Pejs Ørnbøll og far Søren Ørnbøll kan se tilbage på en lærerig tur til IAME Ladies Cup i Frankrig. Farten var til mere, men et sammenstød tidligt i finalen kostede en afkørsel, og starten fra femtepladsen blev i stedet til jagten på et comeback i det 28 kørere store felt.

Første aftenløb

En anden oplevelse var at køre i mørke. For som det næsten hører sig til i Le Mans, så køres der også om aftenen i IAME’s gokartløb på banen, og Signe kørte derfor lørdag aftens superheat klokken 21.00 – og under kunstigt lys. Et superheat i gokart tæller ekstra point i forhold til ens startplacering i weekendens finale, så derfor er det et vigtigt punkt på enhver weekend. Men dette var alligevel noget for sig:

– Jeg har aldrig prøvet at køre løb om aftenen på den her måde. Det var en fed oplevelse, for det er helt anderledes at køre i mørke, og jeg lærte rigtig meget af det. I det hele taget har det været virkelig lærerigt at køre IAME Ladies Cup, og jeg håber, at vi kan tage turen igen næste år!

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: