Frederik Vesti tager pole position i Monaco!

Foto: Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Frederik Vesti har her til eftermiddag sikret sig det perfekte udgangspunkt for søndagens Feature Race i F2 i Monaco, da han med bedste tid af alle tog pole position i Monte Carlos gader. Kvalifikationen i Monaco køres i to halvdele i F2, hvor man ganske enkelt deler feltet op i lige og ulige startnummer.

Med Vestis ulige startnummer in mente var danskeren at finde i Gruppe B, mens A-gruppen åbnede ballet. I A lagde Victor Martins bedste ud og satte målestokken med en tid på 1.22.244, inden Richard Verschoor forbedrede. Et rødt flag skar til gengæld tidtagningen over i Gruppe A, hvor Arthur Leclerc satte bilen i muren i sidste sving – og med knap fem minutter tilbage på uret blev det igen givet frit.

Her skred Jack Doohan ind med 1.21.423 og var hurtigst, men Martins fik svaret igen, og endte som hurtigste kører, da gruppen atter blev rødflaget takket være en afkørsel fra Jehan Daruvala.

I Gruppe B trak det hurtigt op til en duel med nordiske fortegn, for Dennis Hauger var først ude med en tid, og blev kort derefter toppet af Théo Pourchaire, som forbedrede fra Haugers 1.22.979 til 1.21.630. Pourchaire fortsatte med at forbedre sig og endte med at tage yderligere tre tiendedele af, og var med fem minutter tilbage foran Zane Maloney og Frederik Vesti med godt en tiendedel.

Vesti fik til gengæld sat det hele perfekt sammen til sidst, og på sit bedste forsøg smed danskeren tre lilla sektorer i rap og klokkede tiden 1.21.053, som Pourchaire endte med at være 0.052 sekund fra, inden en afkørsel fra Clément Novalak også satte en ender for festen i Gruppe B.


I det samlede billede var Vesti derfor hurtigst af alle, og han starter til søndagens feature race foran Victor Martins, mens de på anden række følges af Théo Pourchaire og Jack Doohan, mens tredje række udgøres af Zane Maloney og Richard Verschoor, fulgt af syvende og ottende position til Jak Crawford og Jehan Daruvala. Nier og tier blev Ayumu Iwasa og Isack Hadjar, og sidstnævnte har således pole til lørdagens sprintløb på reglen om reverse grid.

MONTE-CARLO, MONACO – MAY 26: Frederik Vesti of Denmark and PREMA Racing (7) drives on track during qualifying ahead of Round 6:Monte Carlo of the Formula 2 Championship at Circuit de Monaco on May 26, 2023 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Husk, at du får alt om Frederik Vesti og F2 her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret! 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: