Indy Lights: Alabama – Pedersen P2, Rasmussen med lærerig weekend

Vi sluttede artiklen med opsummeringen af kvalifikationen af med et historisk tilbageblik. Et tilbageblik som beskrev, hvordan køreren i pole position har vundet løbet 13 ud af 16 gange, feltet har besøgt Barber Motorsports Park. Eller rettere, nu er det 14 ud af 17 gange.

Svenske Linus Lundqvist tog nemlig sejren foran teamkammeraten Benjamin Pedersen, som også var den rækkefølge de to startede løbet i. Det var dog ikke uden kamp, og Pedersen forsøgte sig da også sent i løbet på svenskeren, men kom ikke forbi. Kun 0,178 sekunder var der mellem de to ved målflaget.

På podiet var, fra venstre, Benjamin Pedersen, Linus Lundqvist og Sting Ray Robb. Foto: Matt Fraver

Løbet var dog ikke en dans i solskin, tværtimod var det en regnvåd bane som vakte holdene og kørerne en del problemer. Tidligere på dagen havde kraftige tordenbyger og massive regnskyer gjort, hvad de kunne for at udsætte løbsstarten. Det blev dog også til en 20 minutters udsættelse, men i sidste ende blev feltet dog ledt på banen påført regnvejrsdæk. Det fortsatte heldigvis ikke med at regne, og slutningen af løbet tillod også et tørt spor på banen, så meget at Lundqvists dæk forsvandt hurtigt.

– Jeg bliver nødt til at sige ’godt arbejde’ til Benjamin, det var en af de tætteste kampe jeg har haft meget længe. Jeg vidste det var sidste omgang da han forsøgte at overhale, så jeg holdt ikke tilbage og gav alt jeg havde, sagde Lundqvist til Indycar.com efter løbet.

Benjamin Pedersens andenplads markerer også karrierens bedste placering i et løb, hvilket han var godt tilfreds med efter løbet.

– Vi ramte hinanden i sidste sving, men jeg tror at havde jeg haft bare én omgang mere, så kunne jeg have taget ham. Det var bare et spørgsmål om at kontrollere dækslid igennem hele løbet. Uanset, så er det et fantastisk resultat for teamet, sagde Benjamin Pedersen efter løbet.

Tredje og sidste mand på podiet blev Sting Ray Robb. Danske Christian Rasmussen lå ellers længe og kæmpe med om topplaceringerne, men de våde forhold gav udfordringer for alle i feltet. Til trods for det, var der blot en enkelt periode med gult flag, da Christian Bogle spandt rundt og sad fast i gruset i sving 16.

En kontakt mellem Rasmussen og Sulaimai kostede danskeren dyrt. Her set inden omtalte kontakt. Foto: Chris Owens.

Det blev duellen med Sulaiman som kostede Rasmussen dyrt i løbet. En kontakt mellem de to, Rasmussen med frontvingen op bagi Sulaiman, betød en kostbar tur af banen og derefter i pit efter en ny næse til raceren. Han sluttede 11’er mens Sulaiman sluttede løbet på 10. pladsen. Rasmussen kunne dog pryde sig af at have sat løbets hurtigste omgangstid.

Det blev dog ikke eneste og sidste kontakt for Andretti teamets racere da Rasmussens teamkammerater, Brabham og McElrea kørte i hinanden i de sidste minutter af løbet. Begge kørere røg en tur udenfor banen, men ikke nok til en gul flagzone.

Bare rolig, Indy Lights er snart tilbage igen. Allerede fredag d. 14. maj kører serien på Indianapolis til en doubleheader.