Indy Lights: Indianapolis – Rasmussen sikrede andenpladsen og vigtige point

Foto: Penske Entertainment: James Black

I går var en dag fyldt med vejrmeldinger, ændringer i tidsplanen og ikke mindst en længere ventetid.

Indy Lights feltet nåede at køre 12 omgange på Indianapolis inden det røde flag måtte svinges – der var torden i nærheden, hvilket betød en midlertidig afbrydelse af løbet. Da Indy Lights er en supportklasse til Indycar, betød det også at de måtte vige pladsen, da regnvejret ikke ville stoppe. Det blev derfor først fem og en halv time senere, at Lights racerne igen blev startet, så de sidste omgange kunne afgøres.

Vejrudsigten var skyld i en lang udsættelse af Indy Lights. Foto: Penske Entertainment: Dana Garrett

På dette tidspunkt var Lundqvist i front, efterfulgt af Brabham og Rasmussen. Rasmussen tog andenpladsen ind i første sving efter genstarten i regnvejret. Der var så meget spray fra bilerne, at det næsten var givet at to kørere endte i en kollision for manglende udsyn, hvilket også blev tilfældet da Danial Frost kørte ind i Brabham ind i sving 1.

Det glatte føre skabte da også flere situationer, hvor man sad helt ude på kanten af stolen. Francis Jr. spandt rundt og som reaktion på dette, måtte James Roe og Jacob Abel begge undvige ud i sandkassen. Roe slap dog værst fra den gerning, da han spandt rundt og holdt stille længe. Abel kunne dog fortsætte uden det helt store tab af placeringer. Da Abel efterfølgende ville forbi Francis Jr. var de så tæt på at kollidere, at Francis Jr. måtte tage turen over kerben og fik alle fire dæk fri fra jorden.

Svenske Linus Lundqvist, som i går forulykkede med Christian Rasmussen, tog sejren i det atypiske løb, som bød på både tørvejr, regn og en lang arbejdsdag. Det blev hans anden sejr i denne sæson. Små 3,5 sekunder efter ham sluttede Christian Rasmussen og indtog dermed den anden højeste skammel på podiet sent i går. Sting Ray Robb sikrede sig tredjepladsen for anden gang i denne weekend. Benjamin Pedersen kæmpede sig op til fjerdepladsen og sikrede sig 32 point yderligere til mesterskabet.


På podiet var, fra venstre, Christian Rasmussen, Linus Lundqvist og Sting Ray Robb. Foto: Penske Entertainment: Chris Jones

– Jeg vil bare sige kæmpe tak til teamet, de har gjort et fænomenalt stykke arbejde. Det var været så lang en dag og ikke mindst hård dag for os alle, først i tørvejr og så i regnvejr efter den lange ventetid, sagde Lundqvist efter løbet.

Se highlights fra weekendens første løb her: https://www.youtube.com/watch?v=i85mNarrYPs

Se highlights fra weekendens andet løb her: https://www.youtube.com/watch?v=rK-FgWbYtqI

Vil du gerne følge med i præcis Christian Rasmussens færden i USA kan du følge med i denne gruppe, https://www.facebook.com/groups/christianrasmussenroadtoindy.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Resultatet af andet løb

Foto: Penske Entertainment via Indycar.com

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: