Fire danskere sætter gang i sæsonen i Dubai

Foto: Creventic/24HSeries

Opdatering: En fjerde dansker er også til start i Dubai, men aftalerne er faldet så sent på plads, at det ikke fremgår i de officielle startlister endnu. Det er Dennis Lind, som har fået et sæde hos Target Racing Lamborghini i A6-Am-klassen.

På fredag går starten for alvor til årets sæson i endurance racing, når 24HSeries’ Dubai 24H for 14. gang afvikles på Dubai Autodrome.

Set fra et dansk synspunkt er det med færre kørere og desværre ikke et eneste dansk team til start, hvilket er en klar og negativ forandring fra tidligere år, hvor der var indtil flere danske biler til start. Sådan bliver det ikke helt i år, men der er danskere til start.

I alt har fire danskere fundet vej til Emiraterne – det er Frederik Schandorff, Michael Markussen, Benny Simonsen og Dennis Lind. Til gengæld er de fire danskere alle repræsenteret i de store klasser, når løbet sættes i gang næste weekend.

Foto: Creventic/24HSeries

Frederik Schandorff har efter et godt 2018 i Lamborghini Super Trofeo World Championship fået muligheden hos tyske Leipert Motorsport i SPX-klassen. Schandorff er heller ikke helt ny i Dubai 24h-sammenhæng. I 2017 var han til start for danske Insight Racing, da de kørte på Paul Ricard i Frankrig:


– Jeg forventer mig helt klart et spændende løb, og at vi kan blande os på podiet i hvert fald. Vi kan ikke gøre så meget ved GT3-racerne i det samlede klassement, så vi kører mest i vores egen klasse. Det bliver spændende, og jeg glæder mig meget til at opleve løbet i Dubai, som er nyt for mig. Det er bilen til gengæld ikke, for jeg kender den fra sidste år. Teamet er super fint, så jeg går ind til opgaven med en god fornemmelse, fortæller Frederik Schandorff.

Leipert Motorsport er her til start med en Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo med et lineup, der tæller hele fem kørere. Således får østjyden selskab af en anden kører, som dels er godt kendt på de danske baner, men også en kører, som Schandorff kender ganske fint fra sin seneste optræden i 24H Series. Det er nemlig norske Marcus Påverud.

Leipert Motorsport går efter guldet i SPX, hvor Frederik Schandorff har fået selskab af blandt andre norske Marcus Påverud til løbet i Dubai. Foto: Creventic / 24HSeries

Påverud kørte i den dansk/skandinaviske DS3 Cup i sæsonerne 2015-2016, hvor det blev til samlet sølv i ’16. Siden gik Påveruds veje ud af Skandinavien i 24H Series og European GT4. Resultaterne i sidstnævnte serie var så gode i 2018, at Påverud fik chancen i teamets Lamborghini, da 24H Series kørte i Barcelona i efteråret. Her blev det til sejr i SPX-kategorien i første hug, og teamet fortsætter selvsagt med den konstellation til årets første løb. Derfor er det også en ganske fortrøstningsfuld Marcus Påverud, der ser frem mod fredagens løb:

– Vi vandt i Barcelona, og jeg håber bestemt, vi kan gøre det igen. Jeg forventer et spændende løb, og har godt nok hørt, at der er enormt meget trafik på banen. Så jeg har forberedt mig på, at der nok skal overhales en del, fortæller han.

De øvrige tre kørere i Leipert Motorsports Lamborghini er tyskeren Harald Schlotter, waliseren Jake Rattenbury samt Khaled Al Mudhaf fra Kuwait.

Ligeledes i Lamborghini, men i A6-Am, finder vi Dennis Lind. Roskildenseren fik aftalerne i hus i sidste øjeblik, og først fredag stod det klart, at han også er til start i Dubai næste uge, forklarer han til Boxengasse.

To Porscher med dansk islæt

I 991-kategorien for Porsche 991 Cup-biler er der lagt op til en dansk duel, for her finder vi Benny Simonsen og Michael Markussen. Her har Benny Simonsen fundet sammen med det tyske team race:pro motorsport, hvor Simonsen deler bil med tyske Bertram Hornung, canadiske John Shen og franske Philippe Descombes.

Der er samtidigt tale om lidt af et hop op i kategorierne for Benny Simonsen, der i de senere år har slået sine folder i serien i TCR-racere. Senest kørte han Dubai 24 for Modena Motorsport i en Seat Leon TCR. Porschen er dog ikke ny for Benny, men det er teamet, forklarer han:

– Alt kan ske i Dubai, når der er så mange til start. Sidste år førte vi med to omgange, da vi blev taget ud af en anden bil… Men jeg tror, vi har en god pakke til løbet. Jeg kender Porschen fint fra Asian Le Mans Series, men teamet er nyt for mig. Vi er fortrøstningsfulde og går efter sejren, lyder det fra en optimistisk Simonsen.

Benny Simonsen er igen med i Dubai – denne gang i en Porsche 991.

Alt kan ske i Dubai, når der er så mange til start. Sidste år førte vi med to omgange, da vi blev taget ud af en anden bil… Men jeg tror, vi har en god pakke til løbet. Jeg kender Porschen fint fra Asian Le Mans Series, men teamet er nyt for mig. Vi er fortrøstningsfulde og går efter sejren. – Benny Simonsen

Ligeledes i Porsche 991-kategorien finder vi en anden dansker, som debuterer i 24H Series i Dubai. Det er DTC-køreren Michael Markussen, som i weekenden prøver kræfter med en noget anderledes racerbil end den DTC-racer, han normalt kører i Danmark. At det lige blev Dubai er som sådan ikke en tilfældighed, fortæller han til Boxengasse:

– Det her kom i stand på den måde, at jeg virkelig gerne ville i gang med sæsonen tidligt, så jeg er helt skarp, når sæsonen begynder senere i år. Der er immervæk en del kilometers kørsel at hente i et løb som dette, så det var indgangsvinklen til det.

Michael Markussen stiller til start i Dubai for det tyske Molitor Racing Systems, MRS, som mange helt sikkert kender fra Porsche Supercup og Carrera Cup Deutschland. Det tyske team har det nemlig med at kigge mod Skandinavien, når bilerne skal besættes. Således er Mikkel O. Pedersen i Porsche Supercup med MRS, ligesom holdet også har den tidligere norske DTC-kører Marius Nakken med. Nu har det tyske hold set mod Danmark igen, og det er blevet til en spændende aftale, fortæller koldingenseren:

– Jeg har haft kontakt til flere teams, men det endte med at blive hos Molitor Racing Systems. De har kørt Porsche i masser af år, og har stor erfaring med de biler til alt fra langdistance til Porsche Carrera Cup og Supercup. Samtidigt er MRS også et team, der har haft en del med unge skandinaviske kørere at gøre, forklarer han.

Michael Markussen skifter DTC-Camaro ud med fuldblods Porsche i Dubai. Foto: Markussen Racing Club

Samtidigt ser Markussen et stort potentiale i at kunne skrive Porsche på sit racing-CV:
– Der er et stort potentiale i bilen, for de bruges i så mange forskellige serier. Med andre ord er det en god bil at gå videre med. Skal man have løbserfaring, så er det derfor et godt valg. Jeg forventer, at konkurrencen bliver hård i Dubai, for vi kører i en klasse, hvor alle bilerne er ens, men også et løb, der kan give en masse erfaring og en god udfordring, afrunder han.

Årets udgave af Dubai 24H kan følges live på www.24hseries.com.

Programmet begynder officielt torsdag den 10. januar med fri træning fra klokken 6.45-11.00 dansk tid. Det følges af kvalifikationen fra 12.15-13.00 og igen fra 13.15-14.00. Fredagen byder på warmup fra klokken 08.00 dansk tid, mens du kan se selve løbet med start fredag klokken 12.00.

 

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: