Martin Vedel skal kæmpe på kontinenterne

Foto: MVM Racing

Fynske Martin Vedel skifter i den kommende sæson LMP3 og European Le Mans Series (ELMS) ud med ikke bare én, men hele fire forskellige løbsserier. For nylig offentliggjorde han en sæson med fuldt program i Danish Endurance Championship, og tirsdag kunne han præsentere sin deltagelse i Creventic’s Champions of the Continent – fire 24 timers-løb i henholdsvis Dubai, Spanien, Portugal og USA.

Martin Vedel har skrevet kontrakt med det schweiziske team Autorama Motorsport, som i denne sæson har vundet flere mesterskaber under 24H Series-paraplyen, så det er et seriøst setup, fynboen bliver en del af.

– Jeg var i dialog mere flere teams, men eftersom de (Autorama Motorsport, red.) vandt begge mesterskaber i Creventic – og at de arbejder hen imod at komme i WTCR – så syntes jeg at det var det rigtige sted for mig, fortæller Martin Vedel, der i dette mesterskab kommer til at stifte bekendtskab med TCR-biler. Nærmere betegnet en VW Golf GTI TCR.

To af banerne – Portimão i Portugal og Barcelona i Spanien – kender den fynske racerkører i forvejen fra denne sæson. Og i Barcelona fik han mulighed for at prøve kræfter med aftenkørsel, da ELMS-løbet her sluttede sent. Det kan vise sig som en fordel.

Det er en VW Golf GTI TCR som denne, at Martin Vedel skal jagte det kontinentale mesterskab med. Foto: 24H Series

Ikke genvalg til ELMS

2020-sæsonen kommer for Martin Vedels vedkommende ikke til at indeholde et gensyn med ELMS. Det står fast, selvom den alsidige racerkører endnu har to kort tilbage i ærmet – som han dog ikke vil røbe mere om endnu:


– Beslutningen om at skifte fra ELMS blev taget ud fra det synspunkt, at jeg gerne ville have mere køretid. Skal man udvikle sig som racerkører kræver det køretid! I ELMS fik man simpelthen for lidt for pengene, forklarer Martin Vedel, og pointerer at økonomien også spiller en rolle i beslutningen:

– Budgetterne i TCR er noget helt andet end LMP3 – og vejen videre til LMP2 især. I TCR-klassen så jeg en større mulighed for at avancere op i hierakiet.

Valget af TCR-klassen leder naturligvis også til spørgsmålet om hvorvidt, Martin Vedel planlægger at kigge forbi den nye, hjemlige serie, som i går offentliggjorde sin løbskalender for 2020. Men det afviser han – for nu:

– Umiddelbart er det ikke min plan at køre mere race end DEC i Danmark i 2020. Men man ved aldrig hvad der byder sig af muligheder, slutter Martin Vedel.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: