Solidt danskeropbud på COTA i weekenden

I de seneste år er det i stigende grad blevet populært at deltage i internationale langdistanceløb. Især 24H Series, arrangeret af hollandske Creventic, er højt på listen når danske racerkørere skal have Le Mans-oplevelsen. I den kommende weekend afgøres Championship of the Continents-mesterskabet på den amerikanske F1-bane, og et pænt antal danske kørere er tilmeldt.

Perfection Racing, som for 10 år siden drev Chevrolet’s indsats i DTC og ETCC, stiller til start med en Ginetta G55 GT4. Blandt kørerne er også to tidligere DTC-kørere, nemlig Michael Klostermann og René Rasmussen. Med i bilen har de Tommy Laugesen og Claus Klostermann, og den danske kvartet dyster mod fem andre GT4-biler. I det kontinentale mesterskab fører de med to point inden det sidste løb – og ud fra deltagerlisten ser det ud til at mesterskabet er i hus uden modstand. Ingen af de nærmeste konkurrenter stiller nemlig op til løbet!

Vendes blikket mod TCR-klassen for touringcars er der også en enkelt dansker med vinderchancer. Det er også en tidligere Perfection Racing-kører, nemlig Kim Holmgaard, som i de seneste år har kørt for det franske Team Altran Peugeot. Blot et enkelt point er “danskerbilen” efter søsterbilen, og i et 24 timers-løb kan alt som bekendt ske.

Kim Holmgaard er blandt kandidaterne til Championship of the Continents-titlen på COTA. Foto: Team Altran Peugeot

Holmgaard og hans franske venner får dog konkurrence fra det danske Hyundai-importørstøttede Team Hyundai Denmark, som kommer i en fuldblods Hyundai i30 N TCR, magen til den som i skrivende stund fører WTRC – verdensmesterskabet i touringcars. Fire danske gentleman kørere deler chaufførtjansen på den lyseblå racer; Jan Engelbrecht, tidligere Clio Cup og DEC-kører, får følgeskab af Søren Jönsson, Thomas Sørensen og Henrik Sørensen. Sidste år vandt besætningen løbet, dog i en anden bil, klasse og team – så ambitionerne er høje fra start.

Løbet køres ad to omgange; første halvdel køres fra kl. 10.30 lørdag formiddag, afbrydes halvvejs, og efter et par timers søvn (og hensynstagen til støjbegrænsningerne, red.) genoptages racet søndag morgen. Løbet slutter søndag kl. 19.30 dansk tid.


Skulle du have lyst til at følge danskerne i USA, kan du følge med på livestream fra lørdag kl. 17.00 dansk tid. Det finder du på www.24hseries.com

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: