Nicolai Kjærgaard udvalgt til Bentley Motorsport Academy

Foto: Simon Finlay Photography

Den esbjergensiske racerkører skifter formelbilerne ud med Bentley Continental GT3 og bliver én af tre udviklingskørere hos det traditionsrige britiske bilmærke. Det offentliggjorde britiske Team Parker Racing tirsdag eftermiddag.

Kjærgaard deltog i en test på Portimão i december måned, hvor både evnerne bag rattet af den hurtige Bentley Continental GT3 såvel som opgaver udenfor bilen blev vurderet af et ekspertpanel.

Sammen med Frank Bird og Euan McKay er Nicolai Kjærgaard udvalgt til at arbejde sammen med det fabriksstøttede Team Parker Racing i GT World Challenge Europe. Et krævende mesterskab med løb på blandt andet Monza, Nürburgring og 24 timers-løbet på Spa Francorchamps. Mellem løbene vil Kjærgaard og hans medkørere blive trænet som del af Bentley Motorsport Academy.

De første testdage bliver afholdt på Circuit Paul Ricard i Sydfrankrig den 12-13. marts, og en måned senere starter sæsonen på Monza i Italien.

– Vi var seks kørere på Portimão, så det var noget af en udfordring, ikke mindst fordi det var min første gang i bilen. Det var spændende at prøve Bentley’en, og jeg er glad for at være blevet udvalgt, fortæller den nu tidligere formelkører fra Esbjerg, som glæder sig til at lære fra professionelle i den kommende sæson:

– Det er rigtig godt at have en bilfabrik som Bentley at lære fra, når man tager springet til GT racing. Ikke bare omkring PR og fitness, men også omkring at køre bilen. De har en god forståelse og er gode til at forklare hvad der skal til for at køre stærkt. For mig er det en stor anerkendelse at få sædet her, for der er mennesker som tror på at jeg kan blive professionel racerkører. Professionelt er det en fantastisk mulighed for at lære fra nogle rigtigt dygtige folk med masser af erfaring, slutter Kjærgaard.


 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: