Nicki Thiim hædret med Allan Simonsen Award

Foto: Jakob Ebrey Photography

Danske racerkørere har det med at sætte et solidt aftryk på deres omgivelser. Det gjaldt bestemt også for Allan Simonsen, som både har sat sine fodspor på og udenfor racerbanerne verden over. Derfor oprettede SRO, promotoren af British GT-mesterskabet, et Allan Simonsen-trofæ, efter danskerens tragiske død på Le Mans i 2013. Trofæet gives til den kører, som har adskilt sig fra resten i løbet af sæsonen – præcis som Allan Simonsen gjorde mange gange i sin tid i serien.

Nu er trofæet så “kommet hjem” for en stund. Ved lørdag aftens præmiefest i hjertet af London blev den danske Le Mans-vinder og Aston Martin-fabrikskører kåret som årets mest markante kører, og dermed som vinder af Allan Simonsen Award.

Som årsag til kåringen af Thiim var der blandt andet lagt vægt på to løbssejre, en eminent pole position-omgang (noget, som Allan Simonsen i øvrigt også var berømt for, red.) og hans jagt på konkurrenten Phil Keen ved sæsonfinalen på Donington Park.

På videoklippet herunder kan du se en del af Nicki Thiim’s jagt på Phil Keen i finaleløbet.

At det er Nicki Thiim, som vinder det eftertragtede trofæ, er – nok mest for os danskere – noget ekstraordinært. Da Young Driver AMR-teamet efter Le Mans 2013 besluttede sig for at fortsætte i Allan Simonsens ånd, var det netop Nicki Thiim som blev hentet ind som erstatning for den afdøde teamkammerat. En opgave, han påtog sig med ydmyghed, og som i 2014 resulterede i en sejr på Le Mans. Siden er det kun gået én vej for den sønderjyske GT-stjerne – og det er fremad.


Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: