Patrik Matthiesen klar til British GT4 for britisk vinderteam

Patrik Matthiesen
Foto: Patrikmatthiesen.com

Når British GT-sæsonen starter er Patrik Matthiesen igen at finde på startgridden. Sønderjyden skifter bilmærke og team i sin satsning for at nå til tops i den hårde britiske GT-serie.

Og det er ikke et hvilket som helst team, Matthiesen stiller op for. Optimum Motorsport vandt GT3-mesterskabet i 2018 efter to år i træk at have vundet i GT4. Teamet skiftede i fjor til Aston Martins GT-biler, og i denne sæson stiller teamet op i den nyudviklede Vantage GT4-racer.

– Igennem årene har jeg været i dialog med Shaun Goff fra Optimum Motorsport, og hvis der er et team der har bevist at de kan levere varen er det dem, både i GT3 og GT4, fortæller Patrik Matthiesen, der får en yderst erfaren herre som teamkammerat: Optimum Motorsports mesterskabsvindende førstekører fra 2016, Mike Robinson.

– Jeg ser virkelig frem til samarbejde med Mike, men ikke kun med ham. Optimum Motorsports to andre British GT4 PRO-kørere, Connor O’Brien og Jack Butel, er en bonus for hele teamets GT4-program. Her gælder det om at vi alle fire samarbejder og udvikler os mod de gode resultater.

Sådan ser Patrik Matthiesens kontor ud i denne sæson. Foto: Optimum Motorsport

At den danske GT-kører har skrevet kontrakt med et vinderteam er ikke en tilfældighed. Patrik Matthiesen har arbejdet målrettet på at nå til tops i GT-racing siden 2014, og i år skal der store pokaler med hjem til Danmark.


Overgangen til den nye Aston Martin Vantage GT4 kommer også med høje forventninger. Ikke mindst efter at Patrik og sin daværende teamkammerat Callum Pointon sidste år så deres mesterskabsføring forsvinde efter tekniske problemer med deres Ginetta G55 GT4-bil. De første testkørsler af den nye Aston Martin har vist at det er en hurtig og stabil racerbil. Og så er der vel ikke meget, som adskiller Matthiesen og Robinson fra at gå benhårdt efter titlen i år?

– I 2018 førte jeg mesterskabet sammen med Callum Pointon omkring 60-70% af sæsonen, men udefrakommende omstændigheder gjorde at vi endte på en samlet 4. plads, så mindre kan ikke gøre det i 2019, lyder det optimistisk fra sønderjyden.

Teamejer og -chef, Shaun Goff, glæder sig til at se sin nye duo i aktion – og især Patrik Matthiesen, som han har holdt øje med i flere sæsoner:

– Jeg glæder mig til at arbejde med Patrik for første gang. Han viste masser af fart og engagement i sin debutsæson sidste år, og sammen med Mike har vi et stærkt hold. Der bliver meget konkurrence i klassen i år, men sidste år beviste vi og Aston Martin at man ikke skal undervurdere os, og vi forventer at være med i toppen med begge biler fra første løb.

Det er dog ikke gjort med denne nyhed fra Patrik Matthiesen, der forventer at kunne løfte sløret for flere planer for sin sæson i løbet af få uger.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: